Dolar 32,5351
Euro 34,9450
Altın 2.439,05
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

BİNGÖL, YILLARIN ACISINI ÇIKARTIYOR

BİNGÖL, YILLARIN ACISINI ÇIKARTIYOR
1 Ekim 2020 23:15 | Son Güncellenme: 2 Ekim 2020 02:44

ANAVATAN Partisi’nin iktidar, Mesut Yılmaz’ın Başbakan olduğu dönemde Erzurum İl Başkanı olarak bir milletvekili gibi çalışan, şehre önemli hizmetler kazandıran, partisinin seçimleri kaybedip Meclis dışında kalmasıyla birlikte siyasetten elini, eteğini çeken ve köşesine çekilen Vahit Bingöl, şimdi yılların acısını çıkartıyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucu İl Başkanı olarak atandıktan sonra işe inanılmaz bir tempo ile hızlı başlangıç yapan Vahit Bingöl, kısa zamanda teşkilatlarını kurdu, Pelit Meydanı’nda gösterişli bir il binası dizayn etti, bu arada ilçe kongrelerinin birkaçı hariç diğerlerini tamamlayarak 17 Ekim’i beklemeye başladı.

Anavatan Partisi’yle birlikte siyaset meydanından çekilen ve uzunca bir süre “siyaset orucu” tutan Vahit Bingöl, İYİ Parti ile birlikte politik hayata geri döndü, milletvekili aday adayı oldu, ancak listeye giremedi. Yıllar sonra dönüş yaptığı siyasette ciddi hayal kırıklığı yaşayan Bingöl, bu defa DEVA Partisi ile siyaset meydanındaki yerini yeniden aldı.

ANKARA’NIN BİLE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Ali Babacan tarafından Erzurum teşkilatlarını kurmakla görevlendirilen Vahit Bingöl, işe öylesine hızlı başladı ki, bu hızlı başlangıç, sadece Erzurum’daki siyasetçilerin değil, DEVA Genel Merkezi’nin, genel başkan yardımcılarının bile dikkatlerini çekti. Siyasette önemli bir birikim ve tecrübeye sahip olan Bingöl, bu deneyimini her gün artan bir tempoyla konuşturmaya başladı.

İL BİNASI PELİT MEYDANI’NDA

DEVA Partisi’nde “ilk genel kurul yapan Başkan” ünvanını Narman kongresi ile elde eden Vahit Bingöl, birkaç aya hem teşkilatlanma çalışmalarını, hem ilçe kongrelerini sığdırdı ve hem de il binası sorununu, Pelit Meydanı’nda bir büyük binayı kiralayarak giderdi.

17 EKİM’DE ERZURUM’DA OLACAK

“İl kongresi yapacak, o kongreye de Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’ı davet ederek bir ilki daha başaracağım” diyen Başkan Bingöl’ün hevesini Diyarbakır kursağında bıraktı. DEVA Partisi’nin iller arasında ilk kongresini Diyarbakır’da yapacak olan Ali Babacan’ın, 17 Ekim’de de Erzurum Birinci Olağan il Kongresi’ne katılacağı kaydedildi.

İYİ PARTİ FIRSAT TEPTİ

İYİ Parti’nin  elinden kaçırarak fırsat teptiği Erzurum’da, DEVA Partisi’nde görevi üstlenmesiyle birlikte kolları hemen sıvayan ve büyük bir tempoyla çalışmalara başlayan Vahit Bingöl’ün, yılların acısını çıkarttığını belirten partilileri, “Başkanımız hızına yetişilmiyor. Teşkilatları oluşturma konusunda çok titiz davranan, kılı kırk yaran Vahit Bey, Yakutiye, Palandöken ve Aziziye İlçeleri başta olmak üzere, üçü hariç diğer ilçelerde teşkilatlarını oluşturdu, kongrelerini yaptı. İl yönetimini oluştururken de aynı titizliği gösteren ve seçici davranan başkanımızın bir süre sonra kamuoyuna açıklayacağı listenin çok ses getireceğini şimdiden söyleyebiliriz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.