Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

BİR GARİP HEMATOLOJİ HİKAYESİ

BİR GARİP HEMATOLOJİ HİKAYESİ
5 Eylül 2021 07:45

KANSER hastası çocukların aileleri tarafından dört gözle beklenen çocuk hematoloğu doktorun geçtiğimiz mayıs ayında Erzurum’a geldiği, Şehir Hastanesi yerine geçici olarak Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde görevlendirildiği, o günden beri de aynı hastanede uzatmaları oynadığı belirtildi.

Geçtiğimiz nisan ayında Araştırma Hastanesi’ndeki Erzurum’un tek hematolog doktorunun tayininin bir başka şehre çıkmasıyla şaşkına dönen ve çaresizlik içinde kıvranmaya başlayan, kanser hastası çocuklarını mecburen Kayseri ya da Trabzon’a götürmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlardan yükselen çığlığa erzurumdanhaberler olarak kulak vermiş, konuyu o günlerde gündeme getirmiş ve soruna çözüm bulunmasını istemiştik.

DR. BEDİR SİTEM ETMİŞTİ

Habere ilişkin bir açıklama yine o günlerde Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir’den geldi. Doktor Bedir, konuyu bakanlıkla sıklıkla görüştüğünü, mutlaka bir hematoloğun Erzurum’a gönderilmesi için baskı yaptığını hatırlattı, Bursa’dan bir hekimin tayininin çıktığını ancak Aytül Temuroğlu adındaki hekimin Erzurum’a gelmediğini sitem edercesine duyurdu.

Yaptığımız haber sonrasında, Doktor Aytül Temuroğlu’nun eşi Cahit Temuroğlu erzurumdanhaberler’i telefonla Bursa’dan aramış ve şu açıklamayı yapmıştı:

EŞİM ERZURUM’A GELECEK

“- Ben de aslen Erzurumluyum, bursa’da ticaretle uğraşıyorum. İşimi bırakıp da Erzurum’a gelme ihtimalim yok. Biri 12 yaşında erkek, diğeri 7 yaşında kız iki çocuğumuz var. Yaklaşık 20 yıllık hekim olan eşimin Bursa’dan ayrılması demek, ailemizin parçalanması anlamı taşıyor. Oğlum sınavlara hazırlanıyor. Kızımız zaten küçük. Bunlar bizim özel durumumuz. bunun yanında bir de hasta çocuklar ve yakınlarının çektiği sıkıntı var. Ne yapabiliriz diye düşündük, sonunda eşimin, kızımızı da yanına alarak Erzurum’a gitmesini kararlaştırdık. Ailemizin parçalanması, çocuk hastaların ve ailelerinin çektiği sıkıntının yanında hafif kalır. İçimizi burkan çifte standart uygulamalara değinmekten de geçemeyeceğim. Şu an Sağlık Bakanlığı kadroları arasında değil oralarda hizmet etmek, Doğu’nun yüzünü görmemiş yığınla hekim var. Tahmin ediyorum iki hafta kadar sonra, Ramazan’ın ortalarında eşim, kızımı da yanına alarak Erzurum’a gelecek.”

AYLAR SONRA SÜRPRİZ TELEFON

Hayli zaman sonra, haberin gündemimizden düştüğü bir vakitte Cahit Temuroğlu, bizi telefonla yine aradı ve eşi Aytül Temuroğlu’nun 4 aydan beri Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde geçici olarak görev yaptığını hatırlattı. Eşinin Erzurum Şehir Hastanesi’nde görev yapmak kaydı şartıyla tayinin çıktığına dikkat çeken Cahit Temuroğlu şunları söyledi:

Geçtiğimiz mayıs ayında il sağlık müdürü büyük bir istek ve arzuyla eşimin erzurum’a gelip görevine başlamasını talep etmişti. Biz de elimizi çabuk tuttuk, eşim erzurum’a geldi. Ancak Şehir hastanesinde başlaması gerekirken üniversite araştırma hastanesinde geçici görevle işe başladı. En fazla bir ay çalışması gereken eşim, 4 aydır araştırma hastanesinde başka hekim olmadığı için çalışıyor. Süreyi uzattıkça uzatıyorlar. Bir sağlık şehri olan erzurumda hematoloji servisinin açılmaması düşündürücü. Güya kovit salgını varmış da onun için servis açılmıyormuş. Eşim o kadar iştiyakla istendi ki, anlatamam. tabi bu arada üniversite hastanesi de işin kolayında. Sağlık bakanlığına bağlı çalışan bir hekim. Kendi yerinde olması gerekir. Üniversite hastanesi de başının çaresine bakacak ve belki Erzurum bir yerine iki veya üç hekime kavuşmuş olacak. bu da hasta ve yakınlarının işini kolaylaşacak. Anlamadığım nokta şu: çok istekliydiler. Sağlık müdürü sağolsun ev bile bulalım demişti. Çocuklarımın ikisini de erzurum’a gönderdim. Burada yalnız yaşıyorum. Kendi imkanlarımızla erzurum’da ev bulduk. Bunu problem saymıyoruz. Sadece yaşanılan gariplikleri sizinle paylaşayım istedim.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.