Dolar 32,5987
Euro 34,7452
Altın 2.497,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

BİR İLAN EDİLMEDİK YER ORASI KALMIŞTI

BİR İLAN EDİLMEDİK YER ORASI KALMIŞTI
6 Haziran 2017 06:41

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in, “Oto Sanayi Sitesi’ni Çevre Yolu’nun altına taşıyacağız” açıklaması, Sanayi kesiminde çok da heyecan uyandırmadı. Yaklaşık 40 yıldan beri Sanayi’de kendilerine göre bir yaşam biçimi oluşturan esnaf, “Önce yerimizi bilelim, ona göre de karar veririz” diyor, bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesine de şiddetle karşı çıkıyor.
Geçtiğimiz günlerde Hilalkent’te bir mağazanın açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Oto Sanayi Sitesi’ni Kuzey Çevre Yolu’nun öte tarafına taşıyacaklarını açıklamış, bu haber de erzurumdanhaberler.com’da yayınlandıktan sınra, kamuoyunun ilgisini çekmişti. Habere ilişkin olarak görüşlerine başvurduğumuz Oto Tamir ve İmalatçılar Odası Başkanı Fatih Çiftçi, konuyu bildiklerini ve Başkan Sekmen ile daha önce de görüştüklerini hatırlattı.
KENTSEL DÖNÜŞÜM SIKINTI YAŞATIYOR
Oto Sanayi Sitesi’nin bulunduğu bölgenin Büyükşehir Belediyesi tarafından “kentsel dönüşüm alanı” olarak ilan edildiğini belirten Çiftçi, bunun ciddi sorun ve sıkıntılarını duymaya başladıklarını bildirdi.
Başkan Sekmen’in ilk başlarda Hilalkent taraflarında kendilerine küçük bir yer önerdiğini, dolayısıyla böylesi bir öneriye sıcak bakmalarının mümkün olmadığını da belirten Başkan Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:
EKMEK TEKNEMİZ SU ALMAMALI!
“- Oto Sanayi Sitesi 1974 yılında yapılmış. Bugün bu sitede 600 esnaf bulunuyor, en az 2 bin insan buradan evine ekmek götürüyor. Doğrudur, işyerlerimiz artık mahalle arasında kalmış gibi. Bundan biz de rahatsızız. Ancak, yerimiz neresi, bilmemiz lazım. Proje nasıl olacak, gittiğimiz yerde ısınabilecek miyiz? Bunların hepsi cevap bekleyen sorular. Çoğu esnafın gönülsüzlüğü de bir başka etken. Kısacası ekmek teknemizin su almaması ve bizi rahat ettirmesi gerekiyor.” erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.