Dolar 32,5967
Euro 34,8303
Altın 2.503,68
BİST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

BİR OKUL DERGİSİ VE ÜMİT GERGİT!

BİR OKUL DERGİSİ VE ÜMİT GERGİT!
29 Mart 2020 09:20

“ILICA Yavuzselim” dendiğinde, yaşı 50’ye varmış insanların aklına, efsane öğretmen okulu gelir.

Şimdilerde Sosyal Bilimler Lisesi adı altında hizmet veren, öğrenci yetiştiren Ilıca İMKB Yavuzselim’in çıkardığı, bize göre bir okul dergisinin çok ötesinde içerik ve görüntüye sahip EKS25’ten bahsetmek istiyoruz size.

Bu yıl ikinci sayısı yayınlanan EKSİ25’i anlatmadan önce, Okul Müdürü Ümit Gergit’ten bahsetmemek, haksızlık olur.

Yaşı kemâle eren, eğitim ve idarecilik anlamında kendini kanıtlamış, yetenekli, farklı becerilere sahip Ümit Gergit’i eğitimin değişik alanlarında görmek, çalışmalarına tanıklık etmek, eserleriyle yüz yüze gelmek mümkün.

Her insanda Allah vergisi yetenekler vardır.

Ümit Gergit, o yeteneklerin farkına varmış, kendini sürekli geliştirmiş, geliştirdikçe daha farklı özelliklerinin var olduğunu da keşfetmiş çok yönlü “ender” bir insan.

Ümit Gergit, her şeyden önce öğretmen, eskilerin deyimiyle muallim.

Aslında Ümit Gergit’i anlatan doğru tanım da bu, yani muallim oluşu.

Belki mektepte, medresede çok fazla talim görmüş, eğitim almış birisi değil.

Sonuçta her meslektaşı gibi, o da bir okuldan mezun olmuş ve öğretmenlik yapmaya başlamış.

Hayata atıldıktan sonra, genlerinde var olan (Sanatsal ve edebi yandı ağır basan bir ailenin ferdi) özellikleri parlatarak, önemli kazanımlar elde etmiş.

Dedik ya; Ümit Gergit, elbette ki, öğretmen, idareci. Ama o aynı zamanda bir ressam. Son zamanlarda pilotkalem çalışmalarıyla dikkatleri çeken, yaptığı çalışmaları sosyal medyada büyük beğeni toplayan Ümit Gergit, müthiş de bir organizatör.

Tiyatral yanıyla da bilinen Ümit Hoca’nın şiir ağırlıklı programlarını bilmeyen, izlemeyen yok gibidir.

Allah vergisi bir yeteceğe sahip olan, iyi de şiir okuyan Ümit Gergit, bu özelliklerini görev yaptığı okullarda öğrencilerine aşlamayı kendine görev saymış.

Halen görev yaptığı Ilıca İMKB Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi’nde, öğrencileri ve öğretmen arkadaşları ile birlikte hazırlayarak yayınladıkları EKSİ25 Dergisi de, güzel özellikleri dışa yansıtan örneklerden sadece biri.

Ortaokul ve lise düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin çoğunun ilgi duyduğu, ancak yeterince destek bulamadığı, belki ciddiye bile alınmadıkları için amatörlükten öteye geçemedikleri yayıncılık ve gazetecilik çalışmaları, bilinen işlerdir.

HOŞ BİRÇALIŞMA, GÜZEL BİR ÖRNEK

Çoğu öğrencide var olan, keşfedilmeyi ve parlatılmayı bekleyen yeteneklerin “duvar gazetesi” adı altında körletildiği günümüz dünyasında EKSİ25, örnek alınması gereken hoş bir çalışma olarak karşımızda duruyor.

Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Muhammet Gökalp’in Yazıişleri Sorumlusu olduğu EKSİ25İn Yazı İnceleme Kurulu’nda; yine okul öğretmenlerinden Levent Çakır (Müdür Yardımcısı), Salih Orhan, Abdülkerim Gürcü, Hikmet Koçak ve Yeliz Zengin görev almış.

Okul öğrencilerinden Dilara Saydam, İrem Ece Çolak ve Nasuhi Demirci’nin de sorumluluk üstlendiği dergi, ele aldığı edebi konuları, şiirleri, söyleşi ve haberleriyle buram buram Erzurum kokuyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.