Dolar 32,5866
Euro 34,8157
Altın 2.414,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 18°C
Az Bulutlu
Erzurum
18°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C

BİR YARAYA MERHEM OLMAK

BİR YARAYA  MERHEM OLMAK
10 Nisan 2021 17:44

ÇOK sayıda kanserli çocuk hastanın bulunduğu Erzurum’da var olan “tek” hematoloğun tayinle gitmesine göz yumulması ya da yol verilmesinin yankıları sürerken, Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir’in, “Tayini çıktı, ama gelmedi” diyerek içerlemesine ve sitemine neden olan Çocuk Hematoloğu Aytül Temuroğlu’ndan eşi aracılığıyla sevindirici haber geldi: “Haberinizi okuduk ve tarihi öne çektik. Ramazan’ın ortalarında eşim Erzurum’a gelecek ve görevine başlayacak!”

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde görevli tek hematoloğun tayinin çıkması ve Samsun’a gitmesiyle birlikte şaşkına dönen çocuk hastaların anne-babaları, çaresizliklerini, sıkıntı ve üzüntülerini erzurumdanhaberler aracılığıyla dile getirmiş, doktor olmadığı için ya Trabzon, ya da Kayseri’ye gitmek zorunda kaldıklarından yakınmış, tedavilerin sekteye uğradığından dert yanmışlardı.

MÜDÜR BEDİR: KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Hasta yakınlarından gelen sitem dolu mesajlara duyarsız kalmayan Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, yaptığı açıklamada konunun yakın takipçisi olduklarını belirtmiş, Erzurum’a en azından bir hematolog gönderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile sık sık görüşme yaptıklarını ifade etmiş, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ’ın da konuyla yakından ilgilendiğini bildirmişti.

Tayini çıktığı halde Erzurum’a gelmeyen hematolog ile görüştüğünü de hatırlatan Müdür Bedir, “Doktor arkadaşımız, bazı gerekçeler ileri sürerek Erzurum’a mayıs ayı içinde ancak gelebileceğini ifade etti. Biz soruna başka geçici de olsa çözüm yolu arıyoruz. Büyük ihtimal Ankara bize Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden (GEAH) bir hekim arkadaşı geçici olarak gönderecek” demişti.

SEVİNDİREN HABERİ BİZİMLE PAYLAŞTILAR

Erzurum’a mayıs ayında geleceği söylenen Çocuk Hematoloğu Aytül Temuroğlu’nun eşi Cihat Temuroğlu, haberi erzurumdanhaberler’de gördüklerini, çok olağanüstü bir durum sezinlediklerinden tarihi öne çektiklerini bildirdi. Eşinin geçmiş yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından “yılın doktoru” seçildiğini hatırlatan ve Bursa’da yaşadıklarını belirten Cihat Temuroğlu, şöyle konuştu:

“- Ticaretle uğraşıyorum. İşimi bırakıp da Erzurum’a gelme ihtimalim hiç yok. Biri 12 yaşında erkek, diğeri 7 yaşında kız iki çocuğumuz var. Yaklaşık 20 yıllık hekim olan eşimin Bursa’dan ayrılması demek, ailemizin parçalanması anlamı taşıyor. Oğlum sınavlara hazırlanıyor. Kızımız zaten küçük. Bunlar bizim özel durumumuz. Tabi bir de hasta çocuklar ve yakınlarının çektiği sıkıntı var. Ne yapabiliriz diye düşündük. Sonunda eşimin, kızımızı da yanına alarak Erzurum’a gitmesini kararlaştırdık. Bizim ailemizin parçalanması, çocuk hastaların ve ailelerinin çektiği sıkıntının yanında hafif kalır. İçimizi burkan çiftestandart uygulamara değinmekten de geçemeyeceğim. Şu an Sağlık Bakanlığı kadroları arasında değil oralarda hizmet etmek, Doğu’nun yüzünü görmemiş yığınla hekim var. Tahmin ediyorum iki hafta kadar sonra, Ramazan’ın ortalarında eşim, kızımı da yanına alarak Erzurum’a gelecek.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.