Dolar 32,5683
Euro 34,9289
Altın 2.425,54
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ (BBP) ERZURUM İL BAŞKANI AHMET EŞREF YILMAZ, DÜZENLEDİĞİ BASIN TOPLANTISINDA SON ZAMANLARDA HİÇ BİR YEREL SİYASETÇİNİN BAHSETMEYE YANAŞMADIĞI KONULARA DEĞİNDİ, VATANDAŞI HALK ADINA GAYRET GÖSTERENLERE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRDI.

BİZİ GÖRMEZDEN GELMEYİN
5 Temmuz 2022 15:21

“BİZ milletin içindeyiz. Bizim malayani bir söylemimiz olmadı, olmayacak. Siyasetteki kıvraklığı bizde görmeyeceksiniz. Hem ülkemiz, hem milletimiz ve hem de şehrimiz adına doğruları savunacağız” diyen, yerel siyasetçilerde son zamanlarda pek rastlanmayan doluluk ve doğrulukta değerlendirmeler yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, hata yapan sorumlulardan hesap sorulmamasının acı ve ağır faturasını hem Erzurum’un ve hem de vatandaşın ödemek zorunda bırakıldığını savundu.

ÜYE SAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

Yaklaşık 18 ay önce göreve geldiklerini, yönetimde yer alan “Sevdası Erzurum, derdi millet” olan insanlardan müteşekkil 25 kişilik ekibiyle kolları sıvayarak çalıştıklarını belirten Başkan Ahmet Eşref Yılmaz, toplamda üç ilçe ve 150 üye ile teslim aldıkları BBP Erzurum Örgütü’nde yapılanma çalışmalarını hızla tamamladıklarını, üye sayısını 8 ayda 2 bin 500’e ulaştırdıklarını, yıl sonuna kadar daha da üye kaydı yapacaklarını belirtti, elde edilen başarıyı da “sahadayız, sürekli çalışıyoruz” diye açıkladı. Düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında zaman zaman haberlerine yer vermeyen Erzurum basınına sitem eden ve “çalışmalarımızı görmezden gelmeyin” diyerek ricada bulunan Başkan Yılmaz, şunları söyledi:

KÖPRÜ GÖREVİ YAPAN BİR PARTİYİZ

“- Hükümetin politikalarını savunan bir parti değiliz, biz köprü görevi gören bir partiyiz. Bir örnek vermek gerekirse… Yenişehir Birinci Marketler’de Palandöken Belediyesi kentsel dönüşüm projesi uygulayacak. Biz çarşı pazar dolaşırken, vatandaşın endişelerini dinledik. Esnaf, merak ettiği konulara açıklık getirilmesini istiyordu. Palandöken Belediye Başkanı sayın Muhammet Sunar beye konuyu aktardık. Sağ olsun kendisi toplantı yaparak esnafı bilgilendirdi. Biz Erzurum için pozitif ayrımcılık istiyoruz. Erzurum ile ilgili düşüncelerimiz, fikirlerimiz var. Önce şunu söyleyeyim… Seçilmişler halka hizmetle mükelleftir. Seçilmişlere görevlerini halkın hatırlatması gerekiyor. Cüretkar olmamız lazım. Tüm siyasi partileri ziyaret eden tek partiyiz. Erzurum ile ilgili konularda herkesin yanında olacağımızı, desteğimizi vereceğimizi söyledik. Kanaat Önderleri diye bir dernek var. O derneğe karşı tepki koyan tek parti biz olduk.”

SAHİP ÇIKILMALI

Erzurum adına konuşanlara, halk adına gayret gösterenlere sahip çıkılması gerektiğini bildiren Başkan Yılmaz, çeşitli nedenlerden dolayı göçen, yıkılan, zarar gören tesislerin durumuna dikkati çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“- İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan yıkımla ilgili 18 sayfalık zemin etüdü hazırlayan tek parti biziz. Konunun üstüne gittik. 100’ün üstünde işten çıkartılan mağdurun sesi olmaya gayret ettik. İlgili yüklenici firma sorumlusunu aradık. Önce bizi ‘Valiliği arayın’ diyerek başından savdı. Sonrasında oranın tadilatını yapacağı ve mağduriyetleri gidereceği sözünü verdi. Ama duyduk ki, ikinci kez ihaleye çıkan işi yine o arkadaş almış. Adam, yaptığı hatanın üstüne bir de para kazanmış.

ATLAMA KULELERİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Atlama Kuleleri bu şehrin incisidir; kadayıf dolmasından daha önemlidir, Oltu taşı kadar kıymetlidir. Ama maalesef orada yaşanan sıkıntıya sahip çıkabilmiş değiliz. İşin sıkıntısı önceki Vali Ahmet Altıparmak’ın boynuna kaldı. Atlama Kuleleri, dünyanın sayılı belgesel kanallarında haber konusu oldu. Kimsenin kötü niyetli hareket ettiği söylenemez. Ama bir yanlış yapılmışsa, bu yanlışın da hesabı sorulmalı.”

Erzurum siyaseti için de düşüncelerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Maalesef magazinsel bir siyasetimiz var. Biri birimizi kesiyor, biri birimiz hakkında atıp tutuyoruz. Erzurum’da siyaset yapanlara gazeteciler olarak ne yapacaklarını sorun, mikrofon uzatın biri birleri hakkında itirazların dışında bir şey duyamazsınız. Oysa memleketin konuşulacak çok önemli meseleleri var” hatırlatması yapan Ahmet Eşref Yılmaz, Erzurum’un yıllar içinde kaybettiği ekonomik değerleri, fabrika, tesis ve üretim merkezlerini teker teker sıraladı.

POZİTİF AYRIMCILIK TALEBİ

Erzurum’da vergi mükellefi sayısının da geçen yıllar içinde azaldığını belirten, bunu da rakamları ile ortaya koyan Başkan Yılmaz, “Bir zamanlar kasaba iriliğinde olan, Erzurum ile asla kıyaslanamayacak şehirlerin devlet desteği ve teşviklerle kalkındığını hepimiz biliyoruz. Onlar kalkınırken, biz ne yazık ki geri kalmış, sunulan imkanları değerlendirememiş, sonuçta memuur ve emekliler şehri halini almışız. Biz, pozitif ayrımcılık istiyoruz. Coğrafi konum ve olumsuz iklim şartları nedeniyle ortaya çıkan sosyal ve ekonomik kayıplarımızın giderilmesini sağlayacak imkanların bizlere özel olarak tanınmasını istiyoruz. Bunun için de adımların atılmasını istiyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.