Dolar 32,3852
Euro 35,0493
Altın 2.326,85
BİST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BU ÇAĞRIYA KULAK VERMEYEN BÜROKRATA YAZIKLAR OLSUN!

BU ÇAĞRIYA KULAK VERMEYEN BÜROKRATA YAZIKLAR OLSUN!
10 Şubat 2019 11:52

ERZURUM genelinde gerek büyük ve küçükbaş hayvan varlığını sayısal olarak artırmak, hem de bu hayvanlardan elde edilen ürün miktarını çoğaltmak amacıyla gayret gösteren Vali Okay Memiş, “Bu konuda çok istekli, arzulu ve de heyecanlıyım. Lütfen heyecanımı benimle paylaşın” diyerek, bürokratlara çağrı yaptı.

Erzurum’da tarımsal ve hayvansal ürünlerin artırılmasına yönelik toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Okay Memiş, özellikle büyükbaş hayvancılıkta Türkiye’de “bur numara” olmayı hedeflerini belirtti,

Palandöken Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıya; Vali Okay Memiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar ve ilçe tarım müdürleri katıldı. Toplantıda, tarım ve hayvancılık sektörünün önemine vurgu yapan Vali Memiş, tarım sektörünün, Cumhuriyetin kuruluşundan bugün, ülkenin ekonomik ve sosyal gelişiminde önemli katkılar yaptığını söyledi.

Ülkemizin hayvancılıkta en önemli merkezlerinden birisi olan Erzurum’da özellikle büyükbaş hayvan sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini belirten Vali Memiş, “Büyükbaş hayvan sayısı bakımından ülkemizde ikinci sıradayız. Önümüze bir hedef koyduk. Büyükbaş hayvan sayısı bakımından ülkede bir numara olacağız. Şu an hedefimiz en az 900 bin başa ulaşmak. Bunu hep birlikte başaracağız. Hayvan varlığını arttırdığımız takdirde, hayvansal ürünlerimiz et, süt, yağ, peynir gibi ürünlerin miktarı da artacak ve bölgemizde ciddi bir pazar meydana gelecek ”dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK

Küçükbaş hayvancılıkla ilgili olarak da KUDAKA ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’yle birlikte bir eylem planı hazırladıkları bilgisini paylaşan Vali Memiş, “Türkiye’de mera varlığı bakamında 1. sıradayız. Ülkemizdeki meraların yüzde 13’ü Erzurum’da. Bu da bize küçükbaş hayvancılıkta daha iyi bir noktada olabileceğimizi gösteriyor. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için projeler hazırladık. Bunlardan bir tanesi yem bitkisi tohumu desteği. Bunun dışında zaten bakanlığımızın da vermiş olduğu destekler var. Bizde Valiliğimiz ve kalkınma ajansı olarak üreticilerimizi destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İnanıyorum ki çok güzel işler başaracağız. Bu konuda çok heyecanlıyım. Lütfen heyecanımı benimle paylaşın” diyen Vali Memiş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hayatımızda bu kadar büyük bir öneme sahip olan Tarımsal alanda şehir olarak bir başarı yakalayabilmek için, kaynaklarımızı doğru yerde ve doğru şekilde kullanmamız çok önemlidir. Bunun için bu işi kendilerine şiar edinmiş çiftçileri bulup onları desteklememiz lazım.”

Vali Okay Memiş’in yaptığı açılış konuşmasının ardından toplantı, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.