Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

BU DA KESKİN KÜRE TURİZMİ

BU DA KESKİN KÜRE TURİZMİ
25 Eylül 2017 08:30

GEÇTİĞİMİZ hafta sosyal medyada, ilginç küre görüntülerinin yeraldığı bir paylaşım, çoğu insana “bu da ne” dedirtmekle kalmadı, farklı yorumların yapılmasına da neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin tekeline geçtikten sonra, iyi-kötü yığınla işe sahne olan Palandöken’de, “gariplikler zinciri”ne yeni halkaların eklenmesine devam ediliyor.

Şehir mertezinde bulunan Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler gibi paha biçilemeyen, ama bakımsızlıktan tel tel dökülen tarihi eserlerin “maketlerinin” yapıldığı Palandöken’de, şimdi de ardı ardına irili-ufaklı cam küreler ortaya çıkmaya başladı.

KİMİN, KİMSENİN HABERİ VAR MI?

Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin’in sorumluluğunda bulunan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezleri’nde, nihai kararın kim ya da kimler tarafından alındığı ve işlerin uygulamaya nasıl sokulduğu, yapılan çalışmalardan belediye meclis üyelerinin ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün haberinin olup-olmadığı merak konusu halini aldı.

Geçtiğimiz gün gündeme getirdiğimiz “Go Kart Keyfiyeti”nden sonra, bu kez de çok sayıda cam küre keyfiyetinin yaşandığı Palandöken’de, bu harcamaların hangi amaç için yapıldığı da sorgulanmaya başlandı.

Dünyanın sayılı pistlerinden birisine sahip olan Palandöken’de, kar kalitesini bozacak yığınla oluşunun ardı ardına boy göstermesi, kayak sporuna gönül vermiş insanları da endişelendiriyor.

GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN HATALAR YAPILIYOR

Avrupa’daki kayak merkezlerinde kimsenin keyfi hareket etmediğini ve edemediğini belirten kayak otoriteleri, “Bütün bu işler Büyükşehir Belediyesi Genel Serteri Selami Keskin’in başının altında çıkıyor. Şu an dağda onlarca iş makinesi ve kamyon çalışıyor. Dağın doğal yapısı elden gitti. O makineler niye var, hangi proje için oradalar, bilmiyoruz. Vurulan her bir kazma, doğal yapıya indirilen bir darbedir ve geri dönüşü de olmayan bir uygulamadır. Konaklı mezarlık oldu. Orada yapılan yanlışların benzerleri burada tekrar ediliyor. Belli ki, hiç kimsenin yapılan hatalardan ders aldığı yok” diye konuştu, yetkilileri açıklama yapmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye davet ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.