Dolar 32,3234
Euro 35,0716
Altın 2.282,24
BİST 9.009,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

BU DÜKKANLAR DA NEREDE DEMEYİN!

BU DÜKKANLAR DA NEREDE DEMEYİN!
7 Nisan 2021 06:40

ERZURUM‘un Eski Bat Pazarı Caddesi üzerinde, Kaledibi’nde bulunan, eski ve köhne halleriyle çok çirkin bir görüntü arzeden dükkanların sökülüp yenilenmesiyle ortaya çıkan işyerlerinin çok uzun zamandan beri boş tutuluyor oluşu, vatandaşı şaşırtıyor.

Kendine özgü yapısı ve esnaf profili ile bir zamanlar Erzurum’un en işlek çarşılarından olan ve halk tarafından “Eski Bat Pazarı” olarak adlandırılan, daha çok yerel kültürün izlerini taşıyan halı yastık, yer sofrası, yorgan, ihram, çeyiz sandığı gibi malzemelerin satıldığı çarşıda bulunan çok sayıda eski işyeri yıkılmış ve yerine yenisi yaptırılmıştı.

UZUN ZAMANDAN BERİ HEPSİ BOŞ

Her biri iki katlı, tek katı en çok 30-35 metrekare büyüklüğündeki dükkanların yapımı tamamlandığı günden beri boş tutuluyor oluşu, akıllara “neden?” sorusunu getiriyor. Başta salgın hastalık nedeniyle düğün yapılamıyor oluşu ve gerekse ekonomik durgunluktan dolayı yıldızı sönen Eski Bat Pazarı’nın sönük kalmasının nedenleri arasında gösterilen boş dükkanların kiralarının yüksek oluşu nedeniyle ilgi görmediği öne sürülüyor.

MAZİSİNİ ARAYAN YERLER

Bir zamanlar Erzurum’un en işlek ve gözde çarşısı olarak bilinirken, şimdilerde mazisini arar hale dönüşen Taşmağazalar’ı, Tebrizkapı ve Ayazpaşa’nın bağlantısını oluşturan, yayadan çok araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı, ticari merkezden ziyade otopark hizmeti gören, çevredeki işyeri sahiplerinin kendi özel araçlarını yol boyu park ettiği, sokağa çıkma yasağının bulunduğu gün fotoğrafını çektiğimiz çarşıya gereken önemin verilmesi istendi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan,yol boyu sıralanan renkli halleriyle hoş bir görüntü arzeden işyerlerine hareketlilik kazandırılmasını isteyen çarşı esnafı, “Biz de işyeri kiralarının yüksek olması nedeniyle ilgi görmediğini duyduk. Buralar artık eskisi gibi çok ilgi gören, revaçta yerler değil. Öyle gün oluyor ki, siftahsız dükkan kapatıyoruz. Yeni işyerleri gerçekten güzel. Küçük oluşları dezavantaj olarak görülmemeli. Buraların işletmeye açılması, çevreye hem hareketlilik ve hem de ticari canlılık kazandırır. Belediye yoğu yoksulu değil. Makul bir fiyat belirlesin ve gereğini yerine getirsin” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.