Dolar 32,3640
Euro 35,0101
Altın 2.325,51
BİST 9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BU FERYADI KİMSE, NASIL DUYMAZ?

BU FERYADI KİMSE, NASIL DUYMAZ?
13 Temmuz 2017 17:39 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2017 21:32

ABDURRAHMAN Zeynal…

Emekli bir eğitim mücahidi, kültür adamı, tarihçi, aynı zamanda Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) yöneticilerinden birisi o.

Erzurum kültürünü özümsemiş, özümsemekle kalmamış, iliklerine kadar yaşamış, “bilirkişi” olabilecek kadar donanım sahibi olan, yazılarında hep memleket sevgisini ve sevdasını öne çıkartan Abdurrahman Zeynal, şimdilerde tıpkı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi, “adalet” diye inliyor, feryat ediyor, sesini ilgilisine duyurmaya çalışıyor.

Kılıçdaroğlu’ndan farklı olarak, siyasi bir eylem içinde olmayan, sadece ameliyat masasında, yaklaşık 17 ay önce kaybettiği oğlu Dr. Melih Zeynal’ın ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü sevenleri ile paylaşıp, genç hekimin ölümüne sebebiyet veren “ihmaller zinciri”nin araştırılmasını ve o ihmali yapanlardan hesap sorulmasını isteyen, bunun için de “adalet istiyorum (http://erzurumyenikusak.com/yazaruyeyazi/Adalet-Istiyorum/1071)” diye feryat eden Abdurrahman Hoca’nın o acılı yakarışını, biz de erzurumdanhaberler.com olarak, “devekuşu rolü oynayan” üniversite ve sağlık camiasının sorumlularına duyuralım istedik.

Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Eşi, gelini ve torunu ile bu acıyı iliklerine kadar yaşayan gönül insanı Abdurrahman Zeynal Hocamız’ın feryadının duyulması ve daha iki yaşında olan öksüz Duru’nun taleplerinin yerine getirilmesi, sadece basit bir istek değil, önemli bir hak talebidir.

“Adalet İstiyorum” başlıklı yazısında, oğlu Melih Zeynal’ın ölümüne neden olan ihmalleri sıralayan Zeynal Hoca, hemen her insana, “bu kadarına da pes” dedirtecek cinsten iddialar ortaya atarken, bir “bilim heyeti”nin olayı araştırmasını istiyor.

Biz de diyoruz ki;

Yapılan yanlış o yanlışı yapanın yanına kâr kalmamalı, genç bir insanı, çiçeği burnununda bir hekimi, Duru bebeğin babasını ölüme götüren varsa yanlışlar, ihmaller, hatalar, bir daha böylesi ölümcül hataların da yaşanmaması adına, o bilim heyeti tarafından ayrıntıları ile ortaya konulmalıdır.

Zeynal Hoca ve Duru bebeğin, “bilim heyeti oluşturulsun şeklindeki basit ve sıradan taleplerinin ivedilikle yerine getirilmesi, tüm Erzurum kamuoyunun da öncelikli isteğidir.

Bilinsin istedik.

Saygılarımızla!

YORUMLAR

  1. MHK dedi ki:

    Ülkemizde insana verilen değer bir kez daha ortaya çıkmıştır. İnsan malesef bu ülkede kendi meslektaşlarına bir güvenemez olmuştur. Sadece birkaç dakikalık bir operasyonun bile kaç tane ailenin ocağına ateş düşürebileceği görülmüştür. Ve en kötüsü de adamcılığın, birbirini kollamanın ve birilerini kayırmanın insan canından daha değerli olduğu ispatlanmıştır. Para, şöhret, kişisel egoların tatmini gencecik , herkesçe çok sevilen bir insanın hayatının önüne geçirilmiştir. Tüm makamlar, paralar, egolar sizin olsun verebilcekmisiniz benim melek yeğenimi geriye???? Bu hatayı yapan, ameliyat esnasında sorumluluktan kaçan, yerinde müdahale etmeyen ve hatayı örtbas eden kimlerdir? Olayı kapatma çabası ve birbirlerini bu kadar desteklemelerinin nedenleri nelerdir? Bu zatlar kimler tarafından korunmakta ve olayın üstüne neden gidilememekte? Bu çarpık , karanlık ve pislik yapılanmanın üstüne gidilmelidir. Hayat dolu bir insanın hatalı ölümü unutturulamaz ve cezasız kalamaz.