Dolar 32,3372
Euro 35,0918
Altın 2.308,16
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BU KARPUZ UZUNDERE’DE ÜRETİLDİ Tıkla-İzle

BU KARPUZ UZUNDERE’DE ÜRETİLDİ Tıkla-İzle
17 Ekim 2019 04:57
https://youtu.be/h-v2zL9hP2c
GEÇTİĞİMİZ günlerde, Uzundere’nin Toprak Anaları ile ilgili bir haber yayınlamış, üç kuzen kızın inanılmaz mücadelelerinden kesitler sunmuştuk.
Kendilerine farklı bir yaşam şekli seçen, çok güzel işler yapan, ama kimsenin aklına getirmediği, hele de “siz buralarda ne yapıyorsunuz” diye sormadığı kuzenlere kulak vermiş, haberlerini yapmıştık.
Çeşitli çevrelerde ilgiyle karşılanan, yankı bulan haberimiz, en çok da kuzenleri sevindirmiş, mutlu etmişti. Dün kuzenlerden çok hoş ve tatlı bir hediye aldık. Ayşe Okur ve Fatma Canbaş’ın yolu Erzurum’a düşmüş, gelirken beraberlerinde ürettikleri bir karpuzu getirmişlerdi.
ÇOK FARKLI BİR ÜRÜN
Karpuz, şimdiye kadar tattığımız, seçerken tokatlayıp, sesini dinlediğimiz, “içi kırmızı, tadı da yerinde olsun” diye dua ettiğimiz cinsten bişey değildi. Çok sert kabuğunu kesmekte zorlandığımız karpuzu yardığımızda, çok farklı bir görüntü çıktı ortaya. Uzundere’nin kızları, toprak anaları bir kez daha bizi şaşırtmayı başarmışlardı.
KAMERA KARŞISINDA MÜCADELE
Kamera karşısına geçtik ve karpuz ile yaptığımız mücadeleyi kayıt altına aldık. Genelde sıcak memleketlere özgü bir meyve olduğundan, o yörelerin adıyla, örneğin “Adana” veya “Diyarbakır” diye anılan karpuzun bu defa Uzundere mahreçli olanıyla karşı karşıyaydık. Tadını da, rengini de hayli beğendiğimiz karpuzu, her türlü zorluğa katlanarak üreten kuzenleri, toprak anaları gönülden kutluyor, kendilerine bir kez daha alkış tutuyoruz. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.