Dolar 32,5995
Euro 34,7919
Altın 2.496,49
BİST 9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

BU KONU FETVA GEREKTİRİR!

BU KONU FETVA GEREKTİRİR!
24 Mart 2019 03:47

ÖNCEKİ seçimlerde, ister genel olsun, ister yerel; tanıtım afişi ve bayraktan geçilmezdi. Bu seçimlerde muhtar adayları, broşürleri ile eski seçimleri hiç de aratmaz oldu.

Erzurum genelinde 5 bini aşkın muhtar adayının bulunduğunu, geçtiğimiz haftalarda Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz, dile getirmişti.

O adayların yaptırdığı tanıtım broşürü ve el ilanlarını şehrin her yerinde bugünlerde fazlasıyla görmek mümkün.

Ciddi bir çevre kirliliğine de neden olan, bu haliyle bile sahiplerine manevi bir sorumluluk yükleyen afiş ve broşürlerin çoğunda yaşattığı kirliliğin dışında bir sorun gözükmüyor.

Ancak ayaklar altında çiğnenen, kara, çamura bulanan öyle de broşürler var ki, görenlerin aklına farklı soruları da beraberinde getiriyor.

İsmi “Muhammed” olan bir muhtar adayının, çamura bulanmış broşürünü görenler, “Muhammed ismi, İslam Peygamberi’ne ait. Her müslüman tarafından saygıyla anılan bu isme çok büyük önem verildiği ve özen gösterildiği de bilinen bir gerçek. İnsan ayaklar altındaki broşürleri görünce, ürpermekten ve farklı düşüncelere kapılmaktan kendisini alamıyor. Muhammed ismi, sadece Arap harfleriyle yazılınca mı manevi bir değer kazanıyor? İsmin Latin harfleri ile Türkçe yazılması, sorumluluğu ortadan kaldırıyor mu? Aslında bu, çok önemli konu, her şeyden önce bilim insanlarının alanına giriyor. İster üniversite hocası olsun, ister bir din alimi… Kim sorumluluk hissi duyuyor, bu konuda ilim sahibi olduğuna inanıyor ise, o insanların  bir açıklama ve değerlendirme yapması, hatta müftülerin fetva vermesi gerekir. Burada bir önemli gerçek daha ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza isim verirken, çok iyi düşünmek ve önünü-ardını, neler getirip, neler götüreceğini hesap ederek hareket etmek gerekiyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.