Dolar 32,5577
Euro 34,8540
Altın 2.428,98
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

BU PROJENİN KAÇMAMASI GEREKİYOR

BU PROJENİN KAÇMAMASI GEREKİYOR
4 Haziran 2017 07:40

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu’nun (YÖK), ülke genelindeki devlet üniversiteleri içinden 10’unu, önümüzdeki süreçte “bölge araştırma üniversitesi” olarak ilan edeceğini belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, son derece ayrıcalıklı bu proje içinde yer almak istediklerini bildirdi.

Ülkemizdeki devlet üniversitelerinin sayısının 100’ün az üzerinde olduğunu, YÖK tarafından yapılan ilk değerlendirmede, Atatürk Üniversitesi’nin 103 devlet üniversitesi içinden seçilen 25’lik gruba kaldığını belirten Rektör Ömer Çomaklı, bunun önemli olduğunu vurguladı, ama asıl hedeflerinin ilk 10 üniversite içinde bulunmak olduğunu kaydetti.

KADROLAR TAMAMEN DEĞİŞTİ

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nde 10 ayı geride bırakan Ömer Çomaklı, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı değerlendirmede, bir önceki rektörden devraldığı hizmet bayrağını çok daha yukarılara taşımak için çalıştıklarını söyledi. Rektör yardımcıları, dekanlar, yüksekokul müdürleri de dahil olmak üzere Atatürk Üniversitesi’ndeki yönetim kadrolarının tamamen değiştiğini, bu değişiklik sırasında bazı aksaklıkların olabileceğini belirten Rektör Çomaklı, “Herkes iyiniyetle çalışıyor, üstlendiği sorumluluğun gereklerini yerine getirmeye gayret gösteriyor” dedi. YÖK’ün başlattığı ve ilk değerlendirme sonuçlarını açıkladığı önemli bir projeye dikkati çeken Rektör Çomaklı, şunları söyledi:

HERKES KULİS YAPIYOR

“-Atatürk Üniversitesi olarak 60’ncı yaşımızı da geride bırakmak üzereyiz. Sadece Erzurum’a değil, bulunduğu coğrafyaya ışık saçan Atatürk Üniversitesi, çevre illerde bulunan tüm üniversitelerin hamiliğini sürdürüyor. YÖK, ‘bölge araştırma üniversiteleri’ diye bir proje geliştirdi. Şimdilik 25 aday üniversite var ve biz de o aday üniversitelerin içindeyiz. Yani ilk aşamayı geçmiş bulunuyoruz. Tespit edilen 25 üniversitenin 15’i daha elenecek ve geriye kalan 10 üniversite, bölge araştırma üniversitesi olarak ilan edilecek. Doğu’da aday devlet üniversitesi olarak sadece biz varız. Kuzeyde Trabzon Karadeniz Teknik, güneyde de Gaziantep Üniversitesi listede bulunuyor. Bu üç üniversite de bölge araştırma üniversiteleri listesine dahil edilebilir, biri de olabilir. Bunun için tatsız sürprizlere meydan vermek istemiyor, ayağımızı yere sağlam basmaya gayret ediyoruz. Erzurum, hiç şüphesiz bölgenin en büyük ili ve merkezi kenti. Atatürk Üniversitesi’nin, bölge araştırma üniversitesi olarak ilan edilmesi, Erzurum’un sosyal ve ekonomik yönden daha bir hızla kalkınmasına katkı yapacaktır. 25 üniversitenin, kulis çalışmalarına ağırlık verdiği biliniyor. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Umarım o 10 üniversiteden birisi biz oluruz.”

 

YORUMLAR

  1. Prof.Dr.Nesrin Yildiz dedi ki:

    Bölumler kapatılıp fakülteler açılması önemli bir çelişkidir.. bu projeyle söz konusu sorunun da önüne geçilmiş olacaktır.. tebrikler