Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

BU YOLDA ÖLEN ÖLENE, KİMİN UMURUNA!

BU YOLDA ÖLEN ÖLENE, KİMİN UMURUNA!
22 Ağustos 2017 09:57

ERZURUM‘un doğal güzellikleri ve zenginlikleriyle dikkat çeken ilçelerinden olan Tortum, Uzundere ve Oltu’yu biri birine bağlayan yolların hem çok eğimli ve hem de aşırı virajlı olması, çok sayıda ölümlü kazayı beraberinde getirirken, yöre insanını da adeta isyana sürükledi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan son trajik kazayla gözlerin bir kez daha çevrildiği Oltu yolunda yapılan düzenleme ve viyadüğün bir işe yaramadı ortaya çıktı. Son 10 yılda ocakların sönmesine, ailelerin perişan olmasına neden olan çok sayıda kazanın yaşandığı ve en az 50 kişinin hayatını kaybettiği yollara, mutlaka el uzatılması ve neşter atılması istendi.

Erzurum milletvekillerini soruna el uzatmaya ve çare olmaya çağıran vatandaşlar, “Ulaştırma Bakanı sayın Ahmet aslan Karslı, yani yöremizin insanı. Bu yoluları en iyi bilen insanlardan birisi o. Yol ve ulaşım dendiğinde akla gelen bir ikinci isim ise Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı. Erzurum Milletvekili sayın Ilıcalı’yı da, bu sorunun çözümü için göreve çağırıyoruz” dediler.

Çok keskin virajlara sahip, eğimi standartların ötesinde olan, rampası bol yolların bakım ve onarımını yapmakla sorunun çözülemeyeceğini belirten vatandaşlar, “Uzmanları en kısa zaman içinde inceleme yapmaya ve bir proje hazırlamaya, milletvekillerimizi de sorunlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.