Dolar 32,5195
Euro 34,7843
Altın 2.502,09
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

BURALAR GÜYA TARİHİN KALBİNİN ATTIĞI YERLER!

BURALAR GÜYA TARİHİN KALBİNİN ATTIĞI YERLER!
14 Mayıs 2017 17:50

ERZURUM’da, yerlisi ile – yabancısı ile insanların en çok uğradığı, en az bin yıllık “tarihe dokunduğu”, yanından geçerken, içerileri dolaşırken “tarihi soluduğu” mekanlar, yapılacak çevre düzenlemesini bekleyedursun, drone ile tepeden çekilen fotoğraflar, plan adına yapılan yanlış ve yamuklukları gözler önüne serdi.

Tarihinin belki de “en uzun soluklu” restorasyon çalışmasına tabi tutulan ve 5 yıl kapalı kaldıktan sonra, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru zorlamayla açılan Çifte Minareli Medrese, yapılan yanlışlıklar ve hataları ile tepki toplamıştı. Tarihi mekanların çevresinde ortaya çıkan düzensizlikle ilgili yapılan yığınla habere Büyükşehir Belediyesi’nden yanıt gelmiş ve “Planlarımız hazır. havaların ısınmasıyla birlikte çevre düzenleme çalışmalarına başlayacağız” denilmişti.

Havaların ısındığı, baharın kendisini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, Büyükşehir Belediyesi’nden çevre düzenlemesine yönelik en küçük bir hareketlilik gözükmezken, çektiği “özel” fotoğrafları ile özellikle sosyal medyada adından sıkça söz ettiren Furkan Yılmaz’ın drone ile çektiği Çifte Minareli Medrese fotoğrafı, yamukluğu ile gören herekes “yok artık” dedirtti.

Tepeden çekilen Çifte Minareli Medrese ve Ulu Cami fotoğraflarının bir keyfiyetin ve plansızlığın göstergesi olduğu gödüşünde birleşen uzmanlar, “Umarız Büyükşehir Belediyesi, ne zaman uygulayacağını merak ettiğimiz çevre düzenleme çalışmalarında böylesi yanlışlıklara meydan vermez ve düzenlemenin en iyisini, en profesyonelini yapar” uyarısında bulundular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.