Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

BÜROKRASİ SİYASETE MESAFELİ DURDU

BÜROKRASİ SİYASETE MESAFELİ DURDU
26 Nisan 2018 16:20 | Son Güncellenme: 26 Nisan 2018 20:45

BÜROKRASİDE milletvekili aday adayı olmayı düşleyenlere tanınan süre akşam saat 17.00’de doldu.

Önceki seçimlerde yaşanan “istifa furyası”nın bu defa yaşanmadığı Erzurum’da, sadece Atatürk Ünivesitesi’nden 5 personelin, çeşitli siyasi partilerden aday adayı olmak amacıyla istifasını verdiği öğrenildi.

EN ÖNEMLİ DUYUNU ANKARA’DAN GELDİ

Erzurumlu bürokratlar içinde “en göze batan istifa” Ankara’dan geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Erzurumlu tepe ismi Selami Altınok’un, milletvekili aday adayı olmak amacıyla istifa ettiği açıklandı.

Erzincan Üniversitesi’nin Atatürk Üniversitesi kökenli Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun yanısıra, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Özdemir’ de istifa ederek, tercihini siyasetten yana kullandı.

Yine Atatürk Üniversitesi’nden Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Fazıl Hacımüftüoğlu, Eğitim Fakütlesi’nden Doç. Dr. Ahmet Gökhan Yazıcı, Araştırma Hastanesi’nden Sağlık Teknisyeni Rena Şenel ve Eğitim Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Murat Ozan da aday adaylığı için istifalarını verdiler.

ŞİMŞET AKPINAR DA İSTİFA ETTİ

İstifasını açıklayan bir diğer isim de Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Şimşek Akpınar oldu. Şimşek Akpınar da, partisi MHP’den milletvekili aday adayı olmak amacıyla istifa ettiğini duyurdu.

İstifa etmesi muhtemel isimler arasında sayılan Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım, önceki akşam geç saatlerde erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklamada, istifa etmeyi düşünmediğini söylemiş, “Mesleğimin en verimli dönemindeyim. Benim bir cerrah olarak insanlarımıza hizmet etmem çok daha doğru olacaktır. Doğrusunu söylemek gerekirse siyaset benim yapıma uygun bir iş de değil. Yoksa hemen tüm partilerden teklif alıyorum” demişti.

SEVİMLİ “İSTİFE ETMEYECEĞİM” DEMİŞTİ

Yine erzurumdanhaberler.com’un “aday adayı olmak için istifa edecek misiniz?” sorusu ile karşılaşan bir başka önemli isim, Atatürk Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Sevimli de “siyaseti düşünmüyorum” demişti.

Asıl hedefinin mesleğinde farklılık yaşamak ve yaşatmak olduğunu belirten Serdar Hoca, yaptığı açıklamanın da başvuru süresinin dolmasından sonra duyurulmasını rica etmişti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.