Dolar 32,6005
Euro 34,8189
Altın 2.493,24
BİST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BUZ MÜZESİNİN ŞANSLI ÇOCUKLARI

BUZ MÜZESİNİN ŞANSLI ÇOCUKLARI
5 Şubat 2021 14:04 | Son Güncellenme: 5 Şubat 2021 14:08

ATATÜRK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan ve resmi açılışı geçtiğimiz yılın 15 Temmuz’unda yapılan, o günden bu yana çeşitli etkinliklere sahne olan Atabuz Müzesi’nin ziyaretçileri arasına Özel Bahçeşehir Anaokulu’nun minik öğrencileri de dahil oldu.

Buz kalıpların sanat eserine dönüştüğü ve sergilendiği müzeyi hayranlık dolu gözlerle seyreden ve eğlenerek dolaşan, sıraya sokulmuş halleriyle de “Yedi cüceler” görüntüsü veren miniklerin sevimli halleri, müzeye ayrı bir renk ve hava kattı.

EYOF ETKİNLİĞİ TETİKLEDİ

Yaklaşık 4 yıl önce Erzurum’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) çerçevesinde; etkinliklere katkı sağlamak amacıyla Atatürk Üniversitesi Kampüs Alanı’nda, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin öncülüğünde “Kar ve Buz Sokağı” uygulaması yapılmış, havanın o günlerde çok soğuk olmasına rağmen etkinlik alanına insanlar adeta akın etmiş, Erzurum ile özdeş olan Çifte Minareli Medrese, Saat Kulesi gibi eski eserlerin kar ve buzlu halleri hayli beğeni toplamıştı.

Halkın gösterdiği ilgiden cesaret alarak bir proje hazırlayan ve sonuçta Atabuz Müzesi’ni Kalkınma Bankası ve KUDAKA’nın desteği ile hayata geçiren Güzel Sanatlar Fakültesi, akademisyen ve öğrencileri, buzdan heykellerini, sanatsal çalışmalarını sanatseverlerle o günden beri buluşturmaya devam ediyor.

ARTIK BİZDE DE VAR

Dünyanın, Fairbanks, Moskova, Bristol, New York, Jeju Adası ve Harbin gibi birçok kentinde bulunan buz müzelerinin, Türkiye’deki tek temsilcisi olan ve bu anlamda öncü bir kimlik edinen Atabuz Müzesi, biri birinden etkileyici buzdan eserleri izleyicilerin beğenisine sunmaya devam ediyor. Sıfırın altında 5 derecede eserlerin sergilendiği Atabuz Müzesi’nin son ziyaretçileri, Özel Bahçeşehir Anaokulu öğrencileri oldu.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Minik öğrencilerin müzedeki buz eserleri sevinç içinde, keyifle, oyun oynayarak dolaştıklarını görmüş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, “Bir kış memleketi olarak, hedefine kar ile kış ile ilgili önemli hedefler koyan, bir olimpiyat düzenleme konusunda adımlar atan, atmaya da devam edecek olan Erzurum’da, tıpkı dünyanın sayılı kış merkezlerinde, memleketlerinde olduğu gibi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren eğitmemiz, şekillendirmemiz gerekiyor. Bu açıdan bakıldığında, miniklerin buz müzesini dolaşmaya getirilmiş olmalarını çok önemsedim. Kapımız Erzurum’daki tüm okullara, öğrenci yavrularımıza açık. Yeter ki bu anlamda öğretmenleri ve okul idarecileri hevesli olsunlar” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.