Dolar 32,3693
Euro 35,0908
Altın 2.324,13
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

CANLAR, ÇAMLARI ELLERİ İLE DİKTİLER

CANLAR, ÇAMLARI ELLERİ İLE DİKTİLER
4 Nisan 2017 15:29

ERZURUM İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi koordinesinde, Aşkale İlçesi Büyükgeçit Mahallesi ilkokulu öğrencileri ile jandarma çam fidanı dikti.

Çocuklara yeşil ve temiz bir dünya duygusu aşılayabilmek amacıyla harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı Çevre Koruma Timi, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde çam fidanı dikti. Büyükgeçit Mahallesi İlkokulu öğrencileri biraraya gelen jandarma ekipleri, Orman Haftasının anlam ile önemi üzerinde duruldu, “Bir Fidan, Bir Çocuk” sloganı çerçevesinde”can”larla birlikte çam fidanları diktiler.

Çevre ve orman sevgisinin çocuklara aşılandığı etkinlikte, ekilen fidanlar ile çocukların beraber büyüyüp gelişmesi için, fidan ve çocuk arasında bir bağ kurulması gerektiği vurgulandı. Çocuklar da diktikleri fidanlara isimler vererek asker abilerine fidanlara gözleri gibi bakacaklarını ve asker ağabeyleri terhis olup gittikten sonra da fidanlar ağaca, ağaçlar ormana dönene kadar bakıp büyütmeye ve kendilerinden sonraki nesillere bırakmaya söz verdi.

Fidan dikme faaliyeti sonrasında hâtıra fotoğrafı çekilip öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.