Dolar 32,5770
Euro 34,9061
Altın 2.438,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFI

ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFI
21 Şubat 2018 19:17

BU fotoğraflar, birkaç gün önce Rabiana Mahallesi’nde, Atatürk Lisesi bahçe duvarının hemen yanında çekildi.

Yaşı takriben 60-65 yaşlarında olan, düzgün giyimli bir yaşlı kadın, çöp kutularını karıştırıyor, işine yarayacak birşeyler bulmaya çalışıyordu.

Uzaktan kendisini izledik.

Çöp kutusu belki daha önce başkaları tarafından da karıştırılmış olmalıydı ki, işine yarayacak çok da bir şey bulamamanın hayal kırıklığı içinde, eline geçirdiği lime lime olmuş bir çorabı incelerken görüntüledik.

İnsanın içini burkan bu ve benzeri görüntülerin giderek sıkça rastlanır hale geldiği Erzurum’da, bir yaşlı kadın bir ay kadar önce açlıktan ölü bulunmuş, bu haber sosyal medyada infial yaşatmıştı.

“Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifinin yeri ve zamanına bakılmaksızın, sıkça terennüm edildiği günümüz dünyasında, böylesi görüntülerin yaşanmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Sanki sözün bittiği yerdeyiz” demekten kendilerini alamadılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.