Dolar 32,4873
Euro 34,8520
Altın 2.481,07
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ÇATI KARIŞTIRAN PAYLAŞIMLAR

ÇATI KARIŞTIRAN PAYLAŞIMLAR
16 Ocak 2021 14:58 | Son Güncellenme: 16 Ocak 2021 14:59

BELEDİYE Başkan Yardımcısı’nın yazdığı, okuyan herkese “Çat Belediyesi’nde neler oluyor?” dedirten sosyal medya paylaşımları, gözlerin bir anda Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın üzerine çevrilmesine, konunun da Ankara’ya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar ulaşmasına neden oldu.

Geçtiğimiz yıllarda Palandöken Belediyesi’nde görev yaparken, Çat Belediyesi’ne, CHP’li Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç döneminde Belediye Başkan Yardımcısı olarak geçen, işe başladıktan sonra, yaptığı çalışmalarla da göz dolduran ve adından sıkça bahsettiren Mazhar Özdemir, 31 Mart yerel seçimlerini kazanan ve görevi devralan Ak Parti’li Melik Yaşar ile de çalışmaya devam etti.

Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse iki yıla yakın bir zaman geçti. Bu zaman dilimi içinde Çat’ta ve Çat Belediyesi’nde neler yaşandı bilinmez ama, bardağı taşıran bir son damla, Mazhar Özdemir’in sosyal medya hesaplarından zehir zemberek paylaşımlar yapmasına yol açtı.

Yaptığı paylaşımlarda Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın yasal olmayan keyfi uygulamalar yaptığını öne süren, “Çok müdahale etmeye çalıştım ancak başaramadım, Çat’ta usulsüz işler yapılıyor” diye yazan Özdemir, şu iddialarda bulundu:

İŞTE ÖZDEMİR’İN ATTIĞI O TWEETLER

“- Kuruluşu usulsüz olan Çat-SA A.Ş. adına Fen İşleri’ne şartlı tahsis edilen Kızılca Mahallesi 171 ada 2 parselde hiçbir mevzuata uyulmadan Çat-SA adına yatırım yapılmıştır. Tahsis hükümsüzdür. Müdahale edilmeli. 7 milyonluk kamu zararı oluşmuştur.”

BELEDİYE BAŞKANI KANUNLARA UYMALIDIR

“- Belediye Başkanı kamu hizmetini etkin verimli ve halka hizmet noktasında kanunlara uygun olarak hizmet yürütmekle mükelleftir. Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar’ın, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak hiç bir kanuna uygun olmayan uygulamalarını açıklamam gerekli.”

CİNİSLİ TAKİBİNE ALDI

Mazhar Özdemir’in yaptığı paylaşımlar İYİ Parti Erzurum Milletvekili tarafından paylaşıldı. Cinisli sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“- Çat İlçesi’ndeki Ak Parti Belediyesi Başkan Yardımcısı bu kardeşimiz, en son çare olarak yolsuzluklar ile ilgili sosyal medyada feryat etmeyi göze alabilmişse, işler bizim bildiğimizden de kirli olsa gerek!”

ALACAKLILAR SES YÜKSELTTİ

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar ile ilgili yolsuzluk iddialarının ortaya atılması, beraberinde de “esnaf  feryadı”nı getirdi. Seçimlerden sonra Çat Belediyesi’ne baskı, grafik, tasarım işi yapan, mal veren ancak parasını alamayan esnaf, alacaklarının ödenmesi noktasında Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün konuya müdahil olmasını istediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.