Dolar 32,4734
Euro 34,9533
Altın 2.437,28
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

CAZİBE SİZLERE ÖMÜR

CAZİBE SİZLERE ÖMÜR
20 Kasım 2017 07:34

ARALARINDA Erzurum’un da bulunduğu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Projesi’nin rafa kaldırıldığı öne sürüldü.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 23 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır’da açıklanan ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Cazibe Merkezleri Projesi’nde, aradan hayli zaman geçmesine rağmen bir türlü mesafe alınamaması, kafalarda farklı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Proje fikrinin duyurulmasından sonra, başta Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı olmak üzere, çok sayıda milletvekili düzenledikleri toplantılarla gazetecileri bilgilendirirken, 5 ayrı merkezde çalışmalara start verildi, Erzurum’da da, Cumhuriyet Caddesi’nde bir proje başvuru merkezi de açıldı.

20 MİLYAR LİRALIK PROJE

Yapılan çağrı ile birlikte çok sayıda yatırımcı Erzurum’a yoğun ilgi göterdi, aralarında bölgenin kalkımasına katkı yapacak onlarca proje hazırlanarak ilgili birimlere sunuldu. Parasal değeri 20 milyar lirayı geçen ve istihdama önemli katkı sağlayacağı söylenen projeler, Erzurum’da hemen herkesi fazlasıyla umutlandırdı.

Gerekli hazırlıklarını tamamlayan ve hatta başvurularını Erzurum’a kadar gelerek yapan isteklilere, özellikle hükümet kanadından karşılık verilmemesi akıllara çeşitli soruların gelmesine neden oldu.

Konuyu Ankara’da bakanlıklar düzeyinde araştıran bir yatırımcı, aldığı cevapla şoka uğradı. Maliye Bakanlığı’nda bir yetkilinin kendisine “O projeyi unutun” dediğini öne süren ve isminin saklı kalmasını isteyen aynı yatırımcı, “Hemen herkete heyecan uyandıran o proje keşke amacın ulaşsaydı. Bu proje sayesinde hem geri kalmışlık zinciri kırılır, dolyısıyla çok sayıda işsize de iş imkanı doğardı” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.