Dolar 32,5997
Euro 34,8101
Altın 2.443,01
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 18°C
Az Bulutlu
Erzurum
18°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C

ÇEKTİKLERİ ÇİLEYİ YAŞATARAK ANLATTI!

ÇEKTİKLERİ ÇİLEYİ YAŞATARAK ANLATTI!
11 Ekim 2020 19:20 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2020 19:55

SAHİP olduğu doğal güzellikleri, zengin bitki örtüsü, başka yerlerde rastlanmayacak farklılıkta evleri, dereleri, Çoruh’u ve tarihi kalıntıları ile paha biçilemez değerde olan İspir’in cennet köşelerinden olan Aksu Vadisi’ne, o vadiyi güzelleştirmek amacıyla kurulan derneğin yaklaşık 11 yıldan beri başkanlığını yürüten, dolayısıyla kendisini o yöreye, o yörenin insanlarına, köylerine, yaban hayatına adayan Hanifi Aksu, yol istiyor.

Kaçkarlar’a kadar uzanan, aynı zamanda bulunduğu vadiye de adını veren Aksu Köyü’nden olan 53 yaşındaki Hanifi Aksu, kangrene dönüşen yol sorununu ifade etme noktasında çaresiz kalınca, ilçe yöneticilerine “çile yaşatarak, sıkıntı tattırarak, bakın neler çekiyoruz dedirterek” dert anlatma yolunu seçti.

45 KİLOMETRE UZAKTA, YAYLADA!

İlçe merkezine yaklaşık 45 kilometre ötede, sarp kayalıklar ve sık ağaçlarla örülü Kaçkarlar’ın yamacındaki Yedigöller Köyü Yaylası’nda kurduğu kahvaltı sofrasının etrafına; başta İspir Kaymakamı Murat Acar ile Belediye Başkanı Ahmet Coşkun olmak üzere ilçenin üst düzey yöneticilerini toplayan Aksu Vadisi ve Köyleri Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı Hanefi Aksu, hem ikramda bulundu, hem sıkıntıları anlattı.

“İlçe yöneticilerimizi, merkeze 45 kilometre ötede, dağların yamaçlarında kurduğumuz sofranın etrafında, çektiğimiz çileyi yaşayarak anlasınlar” diyerek topladığını belirten Başkan Aksu, daveti geri çevirmeyen yöneticilere ve diğer konuklara teşekkür etti.

ÖZEL VE GÜZEL BİR VADİ

İlçeye 25 kilometre uzakta bulunan Aksu’nun çok özellikli, 4 köyü ve en az bin insanı barındıran bir vadi olduğunu, nüfusun yaz aylarında 5 bine ulaştığını hatırlatan Başkan Aksu, “Tek şeritten ibaret olan, çoğu yerleri sel sularından dolayı bozulmuş, bazı yerleri geçit vermez hale gelen yolumuz, ne yazık ki trafiğin yükünü artık kaldıramıyor, bize de ciddi sıkıntı yaşatıyor” dedi.

HEYELAN TEHLİKESİ

Heyelan nedeniyle çok yukarılardan kopup gelen kaya parçalarının sık sık tehlike yaşattığını, zaman zaman hem maddi ve hem de yaralamalı kazalara sebebiyet verdiğine dikkati çeken Başkan Aksu’nun, “yolumuzda bakım, onarım ve yenileme çalışması istiyoruz” önerisi, akıllara İspir Belediye Meclisi’nin Ak Partili Üyeleri’nin oyları ile reddedilen iş makinesi alım projesini getirdi.

ARAÇ PARKIMIZ YETERSİZ

Sorunların dile gelmesi üzerine bir değerlendirme yapma ihtiyacı hisseden İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, belediyenin araç parkısının son derece yetersiz olduğunu, bakım ve onarım isteyen köy yollarına iş makineleri olmadığı için müdahale edemediklerini söyledi.

“Umarım ne zor şartlar altında görev yapmaya çalıştığımız bir kez daha anlaşılmıştır” diyen Başkan Ahmet Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇOĞU YOLDA AYNI SIKINTI

“Paramız var, kimseye muhtaç olmadan iş makineleri alıp, yine kimseye minnet etmeden köy yollarına müdahale edip, bakımlarını yapabiliriz. Ama şu an için elimiz, kolumuz bağlanmış durumda. Burada bir çile yaşanıyor. O çile sadece Aksu Vadisi’nde değil, diğer birçok köy yolunda da yaşanıyor. Biz hizmetten yanayız, biz sorun ve sıkıntıların bir an önce def edilmesinden yanayız. Ama insanımız, sorunun bizden kaynaklanmadığını bilsin.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.