Dolar 32,5104
Euro 34,9876
Altın 2.436,44
BİST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

CEZMİ POLAT

CEZMİ POLAT
13 Ocak 2019 06:20 | Son Güncellenme: 13 Ocak 2019 06:30

İSİM çoğu insana yabancı değil.

Tanıyanı, tanımayanından çoktur.

Milliyetçi-Ülkücü Camia’nın önde gelen isimlerinden birisi, Milliyetçi Hareket Partisi 21’inci dönem Erzurum Milletvekili’dir.

***

Tanışıklığımız çok eskilere dayanır.

Polat bir milletvekili olarak memleketini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) temsil etmiştir belki, ama “MHP Erzurum İl Başkanı” olarak, insanların hafızalarında daha derinlemesine izler bırakmıştır.

***

Dönemin genel merkez yönetiminin tüm oyunları ve engellemelerini, tabanın gücü ve desteği ile alt ederek MHP Erzurum İl Başkanı seçilen Cezmi Polat, sonraki süreçte “kucaklayıcı bir anlayışla” partili-partisiz herkesin yardımına koştuğu içindir ki, sevilen bir isim haline gelmiştir.

***

MHP İl Başkanlığı görevinin üzerinden çok zaman geçmiş olmasına rağmen, Polat’ın halen daha “başkanım” diye anılıyor olmasının nedeni budur.

***

Erzurum’un, Cezmi Polat’ın dışında da “özellikli”, yani nev-i şahsına münhasır il başkanları olmuştur elbet.

Ancak sayıları çok da fazla değildir o insanların.

***

Mesela dönemlerinin Anavatan Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, yine Saadet Partisi İl Başkanı Cemalettin Hınıslıoğlu, Erzurum’un “unutulmayan” siyasi parti il başkanlarıdır.

***

Anavatan Partisi İktidarı’nda Erzurum İl Başkanı olan, ama bir il başkanın çok ötesinde çalışan, gayret gösteren, milletin her meselesinde varlığını hissettiren Vahit Bingöl, başkanlığın nasıl olması ve yapılması gerektiğini herkese göstermiştir.

***

Hiç aksatmadan, muntazam şekilde düzenlediği basın toplantıları ile Erzurum’un irili-ufaklı ne kadar sorunu ve sıkıntısı varsa, tümünü gündeme taşıyan Cemalettin Hınıslıoğlu’nu unutmak da haksızlık olur.

Her toplantı öncesinde “acaba bugün ne diyecek, hangi konuları gündeme taşıyacak” dedirten, dönemin iktidar milletvekillerini resmen “sarsan” Cemalettin Hınıslıoğlu’nun yeri o camiada o gün, bugün doldurulamamıştır.

***

Hafızalarda “iz bırakan siyasi parti il başkanları”nı anarken, MHP İl Örgütü’nü “kolej” havasına büründüren Milliyetçi-Ülkücü Camia’nın bir diğer önemli ismi Zekai Kaya’yı…

Erzurum’da “diğerleri” sınıfında olmasına rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) varlığını her alanda hissettiren, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz döneminin İl Başkanı “dost canlısı” Avukat Tuncer Aktaş’ı…

Yine birkaç gün önce yitirdiğimiz, Refah Partisi İl Başkanı olarak da Erzurum’a hizmet veren, “tebessüm dolu yüzü”yle hatırlanacak olan Muhyettin Aksak’ı anmadan geçmek, yakışık almaz.

***

Bir soru sormak gerekirse eğer…

Vatandaş olarak 7’den 70’e hepimiz dünün, gerilerde bıraktığımız Erzurum’un özlemini acaba niye duyuyoruz dersiniz?

***

“Sahapsız memleket” yakıştırmasının sıklıkla terennüm ediliyor olmasının nedeni nasıl izah edilebilir?

***

Kışın en şiddetli dönemini yaşıyoruz. Isı geceleri sıfırın altında hayli aşağılara düşüyor.

Bugünlerde “en büyük sorun hiş şüphesiz yakacak!”

***

Hani doğalgaz diyoruz ya…

Yaksa ısınacak olan ancak, ay sonunda gelecek yüklü elektrik ve doğalgaz faturalarından ürken, dolayısıyla diş dişe vurmayı, tir tir titremeyi “hastalanma pahasına” göze alan insanların derdine derman, sözüne tercüman olacak kimi var bugün?

Acaba haftaya Erzurum’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesela, “Erzurumlu doğalgaz ve elektrik fiyatlarında sübvanse bekliyor” diyen, dediğini de kopartan bir “cesur yürek başkan” çıkabilir mi, zannetmiyorum.

***

Konuyu fazla değıttığımın farkındayım.

Bir soru daha sorarak yazımı sonlandırayım istiyorum:

PKK’nın 25 Ekim 1993 tarihinde Çat’ın Yavi Beldesi’nde 32 masum insanımızı, 30 ekim 1993 tarihinde de Pasinler’in Çiçekli Köyü’nde 6 vatandaşımızı kalleş ve hain saldırıları ile şehit etmesine öfke duyan, aynı gece sokaklara dökülen, sinirleri gerilmiş halde Mahallebaşı’na ve belki daha ilerisine yürümeye çalışan, çoğunluğunu ülkücülerin oluşturduğu kalabalıkların önüne rahmetli Naim Hoca (Gölleroğlu) ile birlikte dikilen ve “durun” diyerek set olan MHP İl Başkanı Cezmi Polat’ın o gün yaptığını, acaba bugün Allah korusun aynı olaylar tekrar etse mesela, kim yapabilir, ya da yapabilir mi?

***

Gönül dünyamızda güzel yer edinmiş dostları, şu soğuk pazar gününde anarak, içimizi ısıtalım istedim.

Rabbim ölen dostlara rahmet, kalanlarına da sağlıklı, huzur dolu bir ömür nasip etsin.

***

Yerel seçim tarihi giderek yaklaşıyor.

Demin de belirttiğim gibi, bir aksilik olmaz ise 20 Ocak Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da olacak ve partisinin belediye başkan adaylarını açıklayacak.

***

Ak Parti’den belediye başkanı seçilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş insanların sabrının su kestiği bir gerçek.

“Falan kişi filan ilçeden adaymış” sözlerine kulak veriyor, ama “itibar” etmiyorum.

***

Sonuçta biz ne dersek diyelim, son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek.

Zannedersem dananın kuyruğu da Ak Partili ilçe belediye başkan adaylarının belli olmasıyla birlikte kopacak.

***

Önümüzdeki bir iki hafta çok şeye gebe.

Bakalım günler ne doğuracak, bekleyip, göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.