Dolar 32,5998
Euro 34,8045
Altın 2.495,11
BİST 9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

CİNİSLİ’DEN 5 BAKAN’A 5 SORU

Muhalefet partisi milletvekili olarak Erzurum’un sorunlarını sık sık Meclis gündemine taşıyan Naci Cinisli, toplamda beş ayrı bakana beş farklı soru önergesi verdi. Cinisli, dünyanın sayılı çağlayanları arasında gelen Tortum Şelalesi’nin suyunun kesilmesine neden seyirci kalındığını sordu, işletmeci şirketin bu uygulaması öncesinde ilgili yerlerden izin alıp-almadığını sordu.

CİNİSLİ’DEN 5 BAKAN’A 5 SORU
24 Şubat 2022 06:33 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2022 06:34

ERZURUM’un sorun ve sıkıntılarını gündeme taşıyan ‘tek’ milletvekili olarak kendini gösteren İYİ Parti’li Naci Cinisli, başta kuruyan Tortum Şelalesi ile ilgili olmak üzere 5 ayrı soru önergesini, ilgili bakanların cevaplandırması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na teslim etti.

Erzurum’un 6 milletvekilinden birisi olan ve üstlendiği “muhalefet” görevinin hakkını verebilmek için yoğun mesai harcayan Naci Cinisli, son günlerin en popüler konusu Tortum Şelalesi’ni Meclis gündemine taşıdı.

ŞİRKET İZİN ALDI MI

Dünyanın sayılı çağlayanları arasında bulunan Tortum Şelalesi’nin suyunun kesilmesine seyirci kalmayan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Tortum Şelalesi’ni 49 yıllığına kiralayan şirket, bakım çalışması yapmak amacıyla sorumluluğunuz altında bulunan müdürlüklere başvuruda bulunmuş, yapılan başvuruya herhangi bir cevap verilmiş midir? Eğer ilgili firma, izin alınmadan suyu kesmiş ise, suyun akışının sağlanması için ne yapılacaktır, bu konuda bir girişiminiz olacak mı?” sorusunu yöneltti.

Tortum Şelalesi’nin “vahim” durumunun yanında bir soru önergesi de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca”ya veren ve “tabip dışı” diye tanımlanan ve sayıları 3 bin kadar olan personelin maaşlarının iyileştirilip-iyileştirilmeyeceğini sordu.

ÖNERGELER BİRİ BİRİNİ KOVALADI

TBMM Başkanlığı’na ardı ardına önergeler veren Naci Cinisli, Çin’de yapılan Pekin Kış Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden ve “olimpiyatlarda elemeleri geçen ilk Türk sporcu” olma ünvanını elde eden Erzurumlu Fatih Arda İpçioğlu’nun kaskına yerleştirdiği beyaz ay-yıldız görüntüsüne yönelik polemiğe neden seyirci kalındığını sordu. Cinisli, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan, Olimpiyat Komitesi’nin kararlarına neden müdahale edilmediğini, neden karşı çıkılmadığını ve bu komitede kimlerin görev aldığını cevaplandırmasını istedi.

Cinisli, bunların dışında tasfiye halindeki şirketlerle ilgili bir soru önergesini Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nurettin Nebati’ye, “çip üretimi” ile ilgili bir başka önergeyi de Sanayi ve Tetnoloji Bakanı Mustafa Varank’a verdi. İlgili bakanların bu önergelere cevap verip-vermeyecekleri ya da nasıl cevap verecekleri merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.