Dolar 32,5942
Euro 34,7581
Altın 2.497,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ÇOCUKLARDAN İNSANLIK DERSİ

ÇOCUKLARDAN İNSANLIK DERSİ
22 Mayıs 2021 10:00

BİLGİ ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullara, araç ve hizmet desteği sağlayarak Avrupa’daki okullararası işbirliğini teşvik eden bir proje olan eTwinning, Erzurum’da da Dadaşkent ve Zübeydehanım Ortaokulları işbirliği ile yürütülüyor. Proje kapsamında hazırladıkları sosyal içerikli projeleriyle büyüklerine adeta ders veren çocuklar, insanlara çevre bilinci, hayvan sevgisi, nesli tükenen hayvanların tanıtımı konularında bilgiler aşılıyorlar.

Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programına 2005 yılında ana hareketi olarak dahil edilen ve 2014 yılından bu yana Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik etmeyi hedefleyen eTwinning projesi çerçevesinde Aziziye Dadaşkent Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Ortaokulu işbirliğinde THE WORLD IS NOT ONLY OURS ( Dünya Yalnız Bizim Değil) adı altında çalışmalar yürütülüyor.

Fen Bilimleri Öğretmenleri Uğur Akgün, Nurdan Akgün ve Zeynep Örtücü ile öğrencileri tarafından yürütülen projeye Türkiye’nin çeşitli illerinden 7, Azerbaycan ve Romanya’dan 2 okul katılıyor. Proje kapsamında hem nesli tükenen hayvanları tanıtıp, hem de güvenli internet ortamında arkadaşlarıyla paylaşımlarda bulunuyor, aynı zamanda interneti eğitim aracı haline getiren ve web 2 araçlarını tanıyan öğrenciler, zamanı daha verimli kullanmanın heyecanını yaşıyorlar.

Öğrencilere nesli tükenen hayvanları anlatmayı, tanıtmayı; nesli tehlikede olan hayvanların korumasıyla ilgili bilgileri web 2 araçlarıyla aktarıp, bir çevre bilinci oluşturmayı hedeflediklerini belirten eğitimci hocalar, internet ortamında birçok etkinliğe ortaklaşa imza attıklarını hatırlattı, “Öğrencilerimiz, diğer katılımcı okullarda bulunan öğrenciler ile tanışıp, ortak ürünler ortaya koydular. Ayrıca diğer ülkelerden katılan arkadaşları ile İngilizce konuşma fırsatı bularak yabancı dil gelişimi noktasında mesafe katettiler. Projenin hem öğrencilerimiz ve hem de paydaş okullarımız açısından verimli geçtiğine inanıyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.