Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ÇOK SESLİ VE ÇOK RENKLİ MUHABBET!

ÇOK SESLİ VE ÇOK RENKLİ MUHABBET!
29 Nisan 2017 12:37

ULUSLARARASI Öğrenci Derneği, bu yıl Erzurum’da dili, inancı ve rengi farklı çok sayıda öğrenciyi yine biraraya getirdi. Çok sesli ve çok renkli organizasyonda konuşan Vali Azizoğlu, öğrencileri “barış elçisi” olarak tanımladı.
Uluslararası Öğrenci Buluşması, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) destekleriyle 20 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla Yakutiye Kent Meydanında gerçekleşti. Buluşmaya öğrencilerin yanısıra Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum İran Başkonsolosu Hüseyin Gasimi ile çok sayıda davetli katıldı. Ülkelerini temsil eden öğrenciler özel stantlarda kendi yöre ve kültürlerine ait değerleri katılımcılara tanıttı. Geleneksel halk oyunlarını da sergileyen öğrenciler yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturdu. Birbirinden özel yiyeceklerin de sunulduğu buluşmada, öğrenciler birlik ve kardeşlik ruhunu yaşadı.
İLİM, MÜMİN’İN YİTİK MALIDIR!
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gençlerin büyük bir değer olduğunu söyleyerek “İlim, irfan öğrenmek için genç kardeşlerimiz buraya geliyorlar. Biz biliriz ki önderimiz, Peygamberimizin güzel bir sözü var, ‘İlim, müminin yitik malıdır, nerede bulursa alır’ prensibi gereğince tüm dünyanın birçok bölgesine hak, özgürlük, adalet götüren bir milletin temsilcileri olarak aynı vazifeyi bugün de devam ettiriyoruz” dedi.
ERZURUM, YİNE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI!
Gerçekleşen buluşmayla kardeşlik ruhunun yine atak yaptığını belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, “Erzurum’da okuyan, geleceğin barış elçisi öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tarihin her döneminde dünyaya barışı ve kardeşliği getirmiş olan büyük Türk milletinin doğudaki en büyük şehri Erzurum bugün yine uzak düşmüş kardeşlerini bir araya getirmiştir. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.