Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 16°C
Az Bulutlu
Erzurum
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

REFERANSIMIZ YAPTIĞIMIZ İŞLERDİR!

REFERANSIMIZ YAPTIĞIMIZ İŞLERDİR!
9 Temmuz 2020 16:07 | Son Güncellenme: 9 Temmuz 2020 21:13

ATATÜRK Üniversitesi Rektörlüğü için başvuru süresi sona erdi ve geri sayım başladı. Sürecin en önemli isimlerinden Rektör Ömer Çomaklı, erzurumdanhaberler’e konuştu, devam eden işleri tamamlayabilmek için bir dönem daha görev yapmak istediğini belirtti, “Aday arkadaşların hepsi mutlaka bir veya birden çok referans gösteriyordur. Bizim en önemli referansımız yaptığımız iş, başlattığımız çalışmalardır” dedi.

Sistem değişikliği nedeniyle doğrudan Cumhurbaşkanı’nın atamasıyla belirlenecek olan Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü için çok sayıda bilim insanı yola çıktı. Aralarında geçtiğimiz dönemin ilk iki sıra adayı Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ile Prof. Dr. Serdar Sevimli’nin de bulunduğu isimler yeniden adaylık başvurusu yaptı.

AY SONU BELLİ OLUR

Temmuz ayı sonu ya da ağustos ayının ilk haftasında “Atatürk Üniversitesi’nin yeni rektörü kim olacak?” sorusunun karşılık bulması bekleniyor. Sürecin “doğal adayı” Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bir 4 yıl daha ruhsat alabilmek için kolları sıvadı.

“Her şey kader ile doğru orantılı. Eğer kaderimizde yeniden seçilmek ve görev yapmak varsa, buna kimse engel olamaz. Yoksa, görev bir başka arkadaşa tevdi edilirse ‘hakkımızdan hayırlısı böyleymiş’ der, bilim insanı kimliğimizle çalışmalarımızı farklı bir kulvarda sürdürürüz” diyen Rektör Ömer Çomaklı, en büyük arzusununun Atatürk Üniversitesi’ni her yönüyle tıkır tıkır işleyen bir sistem üzerine oturtmak olduğunu belirtti.

ÖNCEDEN ADAYLAR BİLİNİYORDU

Önceki yıllarda seçim yapıldığını, dolayısıyla adayların kendilerini gösterme ve tanıtma mecburiyetinde olduğuna dikkati çeken Rektör Çomaklı, “Şimdi öyle değil. Herkes kendini deşifre etmeden, ismini kamuoyuna duyurma ihtiyacı hissetmeden odasındaki bilgisayarından başvurusunu yapabiliyor. Aday arkadaşların atanabilmek destek arayışı içinde olduğu bir dönemde biz, yaptığımız işleri kendimize referans gösteriyoruz” dedi.

Çok sayıda bilim insanının rektörlük için başvuru yapacağını tahmin ettiğini vurgulayan Çomaklı Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇALIŞMALARIMIZ İLGİ GÖRÜYOR

“- Bir dört yılı geride bırakmak üzereyiz. Geçen zaman içinde önemli işler, güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Yaptığımız sisteme yönelik yenilikler Ankara nezdinde, Yükseköğretim Kurulu nezdinde beğeni topladı. Şehir genelinde de yaptığımız çalışmalar ilgi görüyor, projelerimiz insanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Bu saatten sonra her şey sayın Cumhurbaşkanımız’ın takdirine kalmış. Eğer kısmette varsa, yeniden atanırsak; şehrimize ve üniversitemize bir 4 yıl daha, var gücümüzle hizmete, çalışmaya devam ederiz. Atatürk Üniversitesi’ni iyi işleyen bir sistem üzerine oturtma niyetimiz var. 4 yıl boyunca o sistemin altyapısını oluşturmaya gayret gösterdik. Sistemin yerli yerine oturması, eksiklerinin giderilmesi için bir döneme daha ihtiyaç var. İşleri kaldığımız yerden devam ettirmek istiyoruz. Bugüne kadar, hem bilimsel çalışmalara ağırlık verdik, hem de kayıp, kaçağı önlemek için azami gayret gösterdik. 4 yılda çok önemli miktarda tasarruf sağladığımızı söyleyebilirim. Şimdi hedefimizde Atatürk Üniversitesi’nin başarı çıtasını daha yukarılara taşımak.”

ÖNEMLİ İŞLER YAPTIK

Altmış üç yılı geride bırakan bir üniversitenin rektörü olarak “Hayatın hizmetinde, hep ileriye” sloganıyla hareket ettiklerini, iki yıl kadar önce başlattıkları “Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” ile önemli işler yaptıklarını belirten Rektör Çomaklı, “Elde ettiğimiz veriler, ortaya çıkan sonuçlar başarımızı tescilliyor” diye konuştu.

HER YIL GİDEREK BÜYÜDÜK

Atatürk Üniversitesi’nde hali hazırda açık öğretimi, ikinci öğretimi, uzaktan eğitimi ve uluslararası öğrencileri ile birlikte toplamda 439 bin 88 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu sayının 2018-2019 öğretim yılında 404 ben 938, 2017-2018 yılında 341 bin 469, 2016-2017 yılında da 281 bin 154 olduğunu hatırlatan Rektör Çomaklı, geçen 4 yıl içinde yüzde 50’nin üzerinde bir oranla büyüdüklerine işaret etti.

PATENT SAYISINDA PATLAMA

Bilimsel araştırma projelerine zaman içinde ve giderek artan bir oranda destek sağladıklarını, 2016 yılında 6 milyon 865 bin lira olan proje desteğini 2019 yılında 35 milyon 689 bin liraya çıkarttıklarını, araştırma merkezlerinin altyapılarını güçlendirdiklerini, sadece 2017 yılında 2 bin 400 çiftçiyi eğittiklerini ve Ata-Teknokent’i yeniden yapılandırdıklarını hatırlatan Rektör Ömer Çomaklı, kuruluşundan 2016 yılına kadar geçen zamanda uluslararası alanda sadece “3” olan patent sayısını 2016’dan sonra 51’e, yine 2016 yılına kadar 17 olan ulusal patent başvuru sayısını da 2016’dan sonra 109’a çıkartarak önemli bir başarı yakaladıklarını kaydetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.