Dolar 32,3638
Euro 35,0383
Altın 2.324,23
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BU ÇUL VE ÇAPUTLAR MİNDERDEN ÇIKTI

BU ÇUL VE ÇAPUTLAR MİNDERDEN ÇIKTI
31 Mayıs 2020 07:15 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2020 11:08

“İSTEDİĞİMİZ ürünü seçerek, beğenerek alıyoruz” deyip tercih ettiğimiz “küresel” gücün şubesi büyük marketlerden satın aldığımız ürünler acaba ne kadar sağlıklı ve ne kadar kurallara uygun üretilmiş?

Bayram temizliği yapmak amacıyla, hepimizin koştuğu ve gözü kapalı alışveriş ettiği o büyük büyük, her gün televizyon ekranlarında reklamları yapılan marketlerden satın aldığı minderleri söküp, içinden çıkacağını ümit ettiği pamuk, yün veya elyaf gibi ürünleri yıkamayı düşleyen ev kadınları şaşkınlık yaşadı.

Yıkamak amacıyla söktükleri minderlerin içinden yün, pamuk, elyaf yerine; hallaç makinelerinde çerden, çöpten, çuldan üretilmiş hurda yığınları çıktığını gören kadınlar, gözlerine inanamadı.

Minderlerin içinden ne oldukları pek de belli olmayan malzeme ile karşılaşan kadınlar, “Olacak şey değil. Bu minderler, ya da yastık veya benzeri ürünler Erzurum esnafı tarafından imal edilip de satışa sunulsa, her yere şikayet eder, garip esnafı tefe koyar çalarız. Görüntüsü, kumaşı güzel olan, ama içi ne olduğu belirsiz malzemeyle dolu bu minder ve benzeri  ürünleri alırken çok dikkat etmek, satışa sunuldukları yerlerin büyük ve marka isimlerine aldanmamak, dolayısıyla yerli ürünleri tercih etmek lazım” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.