Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

DADAŞ NURCAN, DÜNYANIN EN İYİSİ

DADAŞ NURCAN, DÜNYANIN EN İYİSİ
5 Aralık 2017 18:36

SPOR camiasında judo sporunun bir başka dalı olan Kuraş’ta* Türkiye bir dünya şampiyonu çıkardı. İstanbul’da düzenlenen ve 43 ülkeden toplam 480 sporcunun yarıştığı şampiyonada, Türkiye’ye tek altın madalyayı Erzurumlu Nurcan Yılmaz kazandırdı.

Geçtiğimiz haftasonunda İstanbul Bahçelievler’de düzenlenen 11. Büyükler Kuraş Dünya Şampiyonası’nda ringe çıkan Nurcan Yılmaz, Erzurum’un gururu oldu.

IKA Başkanı (Uluslararası Kuraş Federasyonu) Haider AHE Farman, IKA Kurucu Başkanı Kamil Yusupov, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, ile çok sayıda sporseverin izlediği finallerde, 70 kilo sporcusu Nurcan Yılmaz dünya şampiyonu olarak İstiklal Marşı’mız eşliğinde bayrağımızı göndere çektirirken, bir diğer finalistimiz 87 kiloda Belkıs Zehra Kaya da altın madalyayı son anda kaçırtarak, gümüş ile yetinmek zorunda kaldı.

*KURAŞ SPORU NEDİR

Türkler’e özgü bir yakın mücadele sporudur. Kuraş Judo sporunun, binlerce yıl öncelerde Türkler tarafından yapılan şeklidir. Judo sporu teknik yapılanması ve kurallarını Kuraş’tan yararlanarak oluşturmuştur. Kuraşta da aynen Judo elbisesine benzer bir elbise giyilir. Ceketin beli, bir kuşakla bağlanır. Teknik ve hakemlik kuralları da aynen Judo’daki gibidir. Yalnız ayakta teknik uygulanır. Yerde mücadele yoktur. erzhaber


YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.