Dolar 32,5459
Euro 35,0080
Altın 2.427,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

DAĞDA DA, BAĞDA DA AYNI REZALET

DAĞDA DA, BAĞDA DA AYNI REZALET
15 Mart 2021 09:32

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından birkaç yıl önce, vatandaşların gönül rahatlığı ile piknik yapmalarına imkan sağlamak amacıyla eski havaalanı yolu üzerinde yaptırılan, ancak kısa zamanda bakımsızlık ve kötü kullanımdan dolayı tel tel dökülen 15 Temmuz Milli Mücadele Parkı ve Palandöken Kayak Merkezi’ne yolu düşenleri iğrenç tuvaletler şaşkına sürüklüyor.

Hava sıcaklığının giderek artmasını fırsat bilip, ya açık havada çay içmek, ya da dağda kayak yapmak isteyenler, her iki tarafta; hem dağda ve hem bağda yer alan umumi tuvaletlerin içler acısı, iğrenç hali ile karşılaştıklarında, gözlerine inanamıyor. Temizliğin hiçe sayıldığı, içine girilemeyecek, ihtiyaç görülemeyecek kadar pis ve berbat olan tuvaletlerin neden ve nasıl bu hale geldiği, getirildiği sorgulanıyor.

BÜYÜK PARALAR HARCANDI

Büyükşehir’in konuyla ilgili birimlerinin başında bulunan ilgilileri, görevlileri, sorumluları ve hatta sorumsuzları, devletin, milletin çuval dolusu paralarının harcanmasıyla yaptırılan havaalanı yolu üzerindeki mesire alanının içler acısı hali ve kış turizm merkezi olarak göğsümüzü kabartan Palandöken’deki umumi tuvaletleri görmeye çağıran vatandaşlar, bu yerlerin neden böylesine rezil, böylesine iğrenç hale getirildiğinin sorgulanmasını istiyor.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERLER

Belediyelerin asli görevlerinden birisi olan park ve bahçe hizmetlerini yaptığını, ancak bakım ve temizliği ile ilgilenecek ekipleri görevlendirmediğini, görevlendirilen kişilerin de sorumluluklarını yerine getirmediklerini savunan kimi vatandaş da, suçun büyüğünün kullanıcılarda olduğuna dikkat çekiyorlar. İslam dininin temizlikle ilgili çok önemli hüküm ve uyarıları bulunduğunu hatırlatan vatandaşlar, “Buralar sözün bittiği, insanın yüzünü kızartan, başını öne eğdiren yerler. Tuvaletlerin bu halini sadece ilkellikle tanımlamak doğru olmaz, işin içinde millet ve devlet malına yönelik düşmanca tavır da var gibimize geliyor” diyorlar. Haber Seda Eğilmez / erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.