Dolar 32,4818
Euro 35,1017
Altın 2.325,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

DAĞLAR RENGARENK KARDELEN DOLU

DAĞLAR RENGARENK KARDELEN DOLU
8 Nisan 2018 19:10

“BAHARI çok muhteşem geçen” iller arasında olmasına rağmen, çoğu insan tarafından doğal zenginlik ve güzellikleri bilinmeyen Erzurum, hakkını vermeyenlere nazire yapıyor. Karın kalkmasıyla birlikte adeta fışkıran tabiat, rengarenk görüntüsüyle nefes kesiyor.

Geçen yıllara oranla bu yıl daha erken gelen baharla birlikte eriyen karların altından rengarenk çiçekler kendilerini göstermeye başladı. Karların erimeye başlamasıyla birlikte, soğuklara kafa tutarcasına kafasını toprağın altından çıkartan ve “baharın müjdecisi” olarak bilinen kardelenler, özellikle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeker.

ÇAT’IN DAĞLARINDA GÖRÜNTÜLEDİK

Kardelen fotoğrafı çekmek için dağlara çıkan, ovalara yayılan fotoğraf tutkunlarının şimdiye kadar kısmetine çoğunluğu beyaz renkli olmak üzere, bazen açık, bazen koyu pembe renkte çiçekler düşer.

Bugün rotamızı çevirdiğimiz Çat İlçesi’nin yarı karlı dağlarında, mor renkli kardelenler, hem nefesimizi kesti, hem de fazlasıyla heyecanlandırdı. Beyaz ve bembe kardelenlerin arasında göze çarpan mor kardelenler, bize “demek kardelenin moru da oluyormuş” dedirtti.

Arşivimize eklediğimiz mor kardelenlerden bazısını, erzurumdanhaberler.com takipçileriyle paylaşalım istedik. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.