Dolar 32,3291
Euro 35,0497
Altın 2.284,40
BİST 8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

DAĞLARININ OĞLU’NUN BU FERYADINI DUYAN OLUR MU?

DAĞLARININ OĞLU’NUN BU FERYADINI DUYAN OLUR MU?
5 Kasım 2019 11:39

DAĞCILIK camiasında herkes onu “Dağların Oğlu” olarak bilir.

Başta doğduğu ve yaşadığı İspir’in Yedigöller Köyü olmak üzere, Kaçkar Dağları’nı kendine “yaşam alanı” olarak seçen, doğayla iç içe yaşamayı kendine hayat felsefesi edinen Bülent Erkan, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor, takdir topluyor.

Kaçkar Dağları’nı karış karış bilen, sadece spor yapmak amacıyla yöreye gelen doğaseverlere yardımcı olan, kişisel gücü ve gayreti ile çevreyi korumaya gayret gösteren Bülent Erkan, kişisel sayfasında yine san derece önemli, ses getirecek bir açıklama yaptı.

“Şu dünyada evim olsun, arabalarım, lüks yaşamım olsun diye uğraşmadım, uğraşmıyorum” hatırlatması yapan Bülent Erkan, bir doğa tutkunu ve turizm gönüllüsü olarak, başta İspir’in yerel yöneticileri olmak üzere, Erzurum’un hedefine turizmi oturtan tüm yetkililere, altı özenle çizilecek şu mesajları gönderdi:

2019’DAYIZ, DUŞ ALACAK YER YOK

“- Bu dünyadan bir gün göçüp gideceğim! Benden önce gidenler gibi. Ama geride bir mini orman bırakmak isterim, isterdim. Geride meyve ağaçları bırakmak isterdim. Ceviz, ahlat armutu, yabani orijinal kiraz, yabani erik, ıhlamur, kuşburnu, dağ meyveleri gibi ağaçları geride bırakmak isterim. Bir çeşmenin yapımında, bir okulun, köprünün yolun, caminin inşaatında çalışmak isterdim. Balık olmayan bir dereyi, bir gölü balıklandırmak isterdim. Turizminde İspir in gelişmesini isterdim. Gelen misafirlerin bir duş alacak yerinin olmasını isterdim. 2019’un sonu, İspir’de duş alacak bir yer bulamıyorum henüz. Bazı otellere duş almak için gittiğimde, tam gün parası istiyorlar. Şu dünyada, bu tür şeylerden başka şeyleri geride bırakmak istemem. Bir de güzel dostları, bana göre gerisi yalan!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.