Dolar 32,3835
Euro 35,0225
Altın 2.326,63
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

DEMİRHAN, ASILSIZ İFTİRALARI İLE ŞAHSIMI YIPRATMAK İSTİYOR!

DEMİRHAN, ASILSIZ İFTİRALARI İLE ŞAHSIMI YIPRATMAK İSTİYOR!
27 Mayıs 2017 16:30

BB ERZURUMSPOR Kulüp Başkanı Ali Demirhan’ın, “Mustafa Ilıcalı da benim maç sattığımı söylemiş” şeklindeki açıklamasına, Ak Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı’dan cevap geldi.

Taraftarlar ve olayları yakından takip eden insanlar tarafından yanlış anlaşılmalara meydan vermemek için, böyle bir açıklama yapmayı zorunlu gördüğünü belirten Mustafa Ilıcalı, yazılı açıklamasında; “Ali Demirhan’ın istifası, elbet kendi taktiridir. Ancak, istifasını açıklarken, Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’e, İstanbulspor maçından sonra yazdığım bir mektubu dayanak göstererek, ismimi olumsuz şekilde zikretmesi ve kullanmadığım söz ve cümleleri şahsıma maletmesi, konunun bir başka tarafında bulunan sayın Mehmet Sekmen’in de, yapmış olduğu açıklamalarda düzeltici herhangi bir içeriğe yer vermemesi, beni böylesi bir açıklama yapmaya mecbur bıraktı” ifadelerini kullandıktan sonra, şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

MİLLETVEKİLİ KİMLİĞİM İLE OLAYLARA MÜDAHALE ETTİM!

“O dönem basında da yer aldığı üzere, Spor toto 2’inci Lig Beyaz Grubu 24. haftasında, futbol takımımız BB Erzurumspor ile İstanbulspor maçı öncesinde birçok hadise yaşanmış, yaşanan bu olumsuzluklar sonrası moral bozukluğu ile sahaya çıkan takımımız maalesef sahadan yenik ayrılmıştır.

BB Erzurumspor’un birçok maçında yer aldığım gibi, kritik deplasman maçı olan o maç için de saat 13:00 de sahaya gittiğimde, bir çok hadisenin yaşandığına, taraftarın sahadan çıkarılmaya çalışıldığına, emniyet mensuplarına hakaretler edildiğine, Kulüp Başkanı Ali Demirhan’ın rahatsızlanarak baygınlık geçirdiğine, Sayın Sekmen’e İstanbulspor taraflarınca hakaret edildiğine şahit oldum.

Derhal Milletvekili kimliğim ile olaylara müdahale ederek, tüm tarafları sakinleştirilerek iptal olma noktasına gelen maçın gecikmeli de olsa başlamasına katkı sağladım.

MAÇIN İPTALİNİ İSTEDİM AMA…

Maç sonrasında basın kuruluşlarına verdiğim röportajlarda Sayın Sekmen’e yönelik saldırılar başta olmak üzere yaşanan tüm olumsuzlukları olduğu gibi anlatarak, BB Erzurumspor’a destek sağlamayı ve mağlup olduğumuz maçın iptalini gündeme getirmeyi amaçladım.

Hemen Maç sonrası, Sayın Demirhan ile aramızda gerçekleşen ve yanımda bulunan 10 kişinin şahit olduğu telefon konuşmasında, oynanan maçın iptal edilmesi hususunda aynı görüşlere sahip olduğumuza vurgu yapılmıştır.

İstanbulspor’un menfaatine aykırı benim bu çabalarım İstanbulspor yönetiminin kızmasına neden olmuş, sosyal medya hesapları üzerinden yayımladıkları yazı ile şahsımı hedef alan asılsız, mesnetsiz ağır hakaret içeren açıklamalarda bulunmuşlardır.

ALİ DEMİRHAN ZORAKİ AÇIKLAMA YAPTI

İstanbulspor’un yayımladığı yazının son bölümünde ifade edildiği üzere, yaşanan olayların takdirini Sayın Ali Demirhan’a bırakmalarından dolayı, sayın Ali Demirhan’dan cevap mahiyetinde bir yazı yayımlamaları için şahsımın ve danışmanlarımın defalarca görüşmesine rağmen ancak on saat sonra bir yazı yayımlamışlardır.

Yayımlanan bu yazıda şahsıma açıkça destek verilmiş, ancak bazı kesimleri kızdıracaklarını ya da onların tepkilerini çekeceklerini düşünmüş olmalılar ki derhal başka bir yazı yazarak, sanki yaşanan olayların tamamından Erzurumspor taraftarı ve Erzurumspor kulübü, yönetimi hatalıymış izlenimi uyandıracak bir yazı kaleme almışlar ve futbol kulübünün facebook sayfasından yayımlamışlardır.

Bu gelişmelerden sonra, danışmanlarım aracılığı ile Ali Demirhan ile temasa geçerek, telefon ile görüşmemizde hemfikir olduğumuz üzere haksızlığa uğradığımız, moral bozukluğu ile çıktığımız için mağlup olduğumuz bu maçın iptali yönünde müracaat edip etmeyeceklerini sordum. Ancak kendileri içerisinde yer aldıkları psikoloji ile maalesef bu yönde dahi bir girişim yapmaktan geri kalmışlar, talepte bulunmayacaklarını belirtmişlerdir.

“DOSTLUĞUMDAN ŞÜPHE ETMEYİN”

O dönemde yaşanan bu olaylardan sonra, BB Erzurumspor’un başarı amacı çerçevesinde tekrar aramızda sulh gerçekleşmiştir. Bir çok maç esnasında bir araya gelmiş, sohbet etme imkanımız olmuştur. Hatta Sayın Demirhan Şahsıma yönelik olarak “Dostluğumdan Şüphe Etmeyin” ifadelerinde bulunmuşlardır. Aramızda yaşanan olumsuzlukların geride kaldığı, BB Erzurumspor’un şampiyon olarak TFF 1. Ligine yükseldiği bu dönemde, tekrar Şahsımın hedef gösterilmesi, taraflı ve gerçek dışı bilgilerle siyasi kimliğimin yıpratılmaya çalışılması, gönül verdiğim Erzurumlu hemşehrilerimin ve sevdalısı olduğum Erzurumspor taraftarı nezdinde küçük düşürülmeye çalışılmam, akla ve izana uymamakta ve bu tür çabaların tamamı manidar olarak değerlendirilmektedir.

“HER DAİM ERZURUM’UN VE DADAŞIN YANINDA OLACAĞIM”

Yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen BB Erzurumspor layık olduğu yere hızlı adımlarla tırmanmaya devam etmektedir. Bu süreçte, Erzurum’un kalkınması ve ekonomik olarak hak ettiği yere ulaşması adına 2026 Kış Olimpiyatlarının şehrimize kazandırılması, tramvay projesi gibi büyük projeler için yürüttüğümüz mücadelemiz devam edecektir. Ayrıca Erzurumspor’un daha büyük başarılara imza atması adına bütün kesimlere rağmen mücadelemiz devam edecektir. Her daim Erzurum’un ve Dadaşın yanında olacağımızı bu itibarla tekrar vurgulamak istiyorum.

Sonuç itibariye, Sayın Demirhan’ın istifa gerekçeleri arasında zikrettiği, Şahsımı hedef alan asılsız, mesnetsiz iftiralarına temel teşkil ettiğini belirttiği, Sayın Mehmet Sekmen’e gönderdiğim mektubu da tüm kamuoyunun dikkatine saygılarımla sunarım.

Bu mektup haricinde imzamı taşıyan başka bir mektup elinde olan varsa vakit kaybetmeden tüm kamuoyu ile derhal paylaşmasını rica ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.