Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

DİKYAR KÖYÜ’NDE KORKUTAN YANGIN!

DİKYAR KÖYÜ’NDE KORKUTAN YANGIN!
20 Aralık 2019 17:49 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2019 17:52

UZUNDERE’YE bağlı Dikyar Köyü’nde, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında 4 ev tamamen, 6 ev de kısmen yandı, iki ahır kullanılamaz hale geldi. ve 2 ahır yandı.

Önceki gece, elektrik kontağından çıkan yangın, Dikyar köylülerine korkulu anlar yaşattı. Kısa sürede büyüyen ve çevredeki evlere de sıçrayan yangını söndürmek için köylüler seferber oldu.

Başta Uzundere ve Tortum Belediyeleri’ne ait olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden çağrılan itfaiye ekipleri, köye gelinceye kadar yangına imece usulü köylüler müdahale etti. Çevre köylerden de imdada koşan vatandaşların yardımıyla söndürülmeye çalışılan yangın, itfaiye ekiplerinin yetişmesiyle kontrol altına alındı.

Toplamda 10 ev ile iki ahırın yangından ciddi anlamda etkilendiği, 4 evin tamamen, 6 evin de kısmen yandığı kaydedildi.

Mahallesi’nde bir evin elektrik kontağından kaynaklanan yangın kısa sürede büyüyerek tüm köyü sardı. Köylülerin müdahalede yetersiz kaldığı yangında 10 ev ve 2 ahır kullanılamaz hale geldi.

Yangının verdiği zarar, gün ışımasıyla birlikte kendini gösterdi. Köyde incelemeler yapan  Uzundere Kaymakamı, Uzundere Belediye Başkanı, AFAD İl Müdürü, jandarma ve kurtarma ekipleri, yaraların sarılması için harekete geçtiler. erzhaber

Fotoğraflar için Numan Göktürk‘e teşekkürler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.