Dolar 32,6139
Euro 34,8224
Altın 2.509,77
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

DİYANET HERKESİN HOCASI OLMALI

Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzurum Şube Başkanı ismail Gülli, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluşunun 98’nci yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kurumu kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilk başkan Mehmet Rifat Börekçi’yi rahmet, minnet, şükran ve duayla andıklarını bildirdi,”Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bütün çalışanlarının birbirine güveninin sağlandığı, her alanda örnek bir kurum haline gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

DİYANET HERKESİN HOCASI OLMALI
3 Mart 2022 18:14 | Son Güncellenme: 3 Mart 2022 18:41

DİYANET İşleri Başkanlığı’nın 98’nci kuruluş yıldönümünde Türk Diyanet Vakıf-Sen’den son derece anlamlı bir açıklama geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan, toplumu dini konularda aydınlatma gibi önemli bir görev icra eden anayasal bir kurum olduğunu belirten Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, “Bu anlamlı günümüzde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilk Diyanet İşleri Başkanımız merhum Mehmet Rifat Börekçi’yi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

DİYANET’İN BÜYÜK HEDEFLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Anayasa’mızın 136. maddesindeki ifadesi ile “Laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek” herkesin hocası olma ve herkesi kucaklamak gibi bir özelliği taşıdığına işaret eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Erzurum Şube Başkanı İsmail Gülli, yaptığı yazılı açıklamada ilginç ayrıntılara vurgu yaptı.

TOPLUMU AYDINLATAN BİR KURUM

” İslam Dini’nin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” görevinin Diyanet İşleri Başkanlığı’na verildiğine işaret eden Gülli Hoca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- Diyanet İşleri Başkanlığı, hiç kimse tarafından günlük, politik ve güncel hırslara feda edilmemelidir. Kısır tartışma alanlarına çekilmemelidir. Milletçe bütünlüğü zedeleyici söz, tavır ve davranışlarda bulunulmamalıdır. Özellikle de her düzeydeki yöneticiler ve bütün çalışanlar, diyanet hizmet kolundaki sendikacılar buna hassasiyetle dikkat etmek zorundadırlar.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bütün çalışanlarını bir görmekteyiz. Amacımız, sendika ve kurum çalışanları ile diğer kurumlar arasındaki ilişkilerin diyanet çalışanlarına yaraşır bir düzeye getirmektir. Üzerimize düşenden fazlasını bu anlamda yapmaya hazırız.

İŞ GÜVENCESİ İSTİYORUZ

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak en büyük arzumuz, insan onuruna yaraşır şekilde, bütün çalışanlarının eşi ve çocuklarıyla bir arada yaşama imkanına kavuşmasıdır. İş güvencesi, tayin, kurum değişikliği, aile birliği, görevde yükselme gibi haklardan mahrum bir istihdam modelini kabul etmiyoruz.

Aynı okuldan mezun olmuş, aynı sınava girmiş, aynı işi yapan personelin farklı statülerde, farklı haklarla çalıştırılması adalet ve eşitlik ilkesine aykırıdır.

ÇOK BAŞLILIĞA SON VERİLSİN

Kamu personel sisteminde istikrar ve adaleti sağlamanın tek bir yolu vardır; o da çok başlı yapıyı sonlandırmak ve tüm güvencesiz sözleşmeli personeli kadroya geçirmektir. Sözleşmeli personele kadro, keyfiyet değil gerekliliktir.

3600 ek gösterge çalışmalarının yanı sıra sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak da tüm tarafları kapsayan bir komisyon kurulmalı ve ailelerin parçalanma nedeni haline gelmiş olan sözleşmeli istihdamı artık tarihe karışmalıdır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen,;Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın o ulvi görevine ve yapısına zarar vermeden sendikal çalışmalar yürütmektedir. Doğrunun yanında, yanlışın karşısındadır. İlkeli, kararlı ve ahlaklı bir hak arama mücadelesi vermektedir. Yanlışlıkları da bize yakışan üslupla söylemeye devam edecektir. Çalışanlarımızın problemlerinin çözüme kavuşması için Sendikamız her alanda üzerine düşeni yapmaktadır.

HER ALANDA ÖRNEK BİR KURUM OLMALI

98. yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın bütün çalışanlarının birbirine güveninin sağlandığı, her alanda örnek bir kurum haline gelmesini temenni ediyoruz.

98 yıl önce bu özel ve güzide kurumu kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Diyanet İşleri Başkanımız merhum Mehmet Rifat Börekçi, ahirete irtihal etmiş bütün Diyanet personelini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce Allah mekânlarını cennet eylesin.

Emekli olanlara sağlık ve huzur diliyoruz. Şu anda yurtiçi ve yurtdışında büyük fedakârlıklarla görev yapan bütün çalışanlarımızı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

Milletimizin göz bebeği olan Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın 98. kuruluş yılını kutluyor, sonsuza dek hayırlı hizmetlerde öncü olmasını diliyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.