Dolar 32,5467
Euro 34,9817
Altın 2.420,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

DOĞAN HATTATOĞLU’NDAN DEV ERZURUM MAKETİ

DOĞAN HATTATOĞLU’NDAN DEV ERZURUM MAKETİ
26 Ağustos 2019 16:45

ERZURUM kamuoyu tarafından yaptığı Erzurum evleri ve kutsal mekanların maketleri ile tanınan Doğan Hattatoğlu, şimdi de Erzurum şehir maketini hazırlamak amacıyla kolları sıvadı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü’nde çeşitli birimlerde görev yapan, Yolspor Kulübü’nde de yöneticilik ve antrenörlük yapan, emekli olduktan sonra maket yapımına başlayan Doğan Hattatoğlu (66), adını daha çok Kabe-i Muazzama, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa maketlerinin yapımıyla duyurdu.

ÜÇ BÜYÜK MABEDİN MAKETİNİ YAPTI

Müslüman dünyası açısından kutsal olan üç büyük mabedin maketin yapımını gerçekleştiren, o maketlerin de Erzurum Ulu Cami’de sergilenmesini sağlayan Doğan Hattatoğlu, 40 kadar da Erzurum evinin maketini yaparak, önemli bir çalışmanın altına imzasını atmıştı.

Bu defa da Erzurum’un maketini yapmaya başlayan, ilk iş olarak da 1800’lü yılların haritasını ölçekleyerek işe başlayan Doğan Hattatoğlu, “Erzurum’un yollarından surlarına, kapılarından eserlerine varıncaya kadar tüm özelliklerini taşıyacak maketin yapımı için öncelikle bir haritaya ihtiyacımız vardı. Bu haritayı Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Küçükuğurlu ile Araştırma Görevlisi Murat Türker Tüfekçi hocalarımız hazırladılar. 185 x 240 santim ölçülerindeki bu haritanın kotlarını işlemeye başladık. Yaklaşık iki yıl süreceğini tahmin ettiğimiz çalışmamız tamamlandığında, ortaya 1800’lü yılların Erzurum’unun bire bir maketi çıkmış olacak.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.