Dolar 32,5334
Euro 34,8134
Altın 2.430,93
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

DOĞAN: NE İSTENDİYSE ONU YAPTIK

DOĞAN: NE İSTENDİYSE ONU YAPTIK
29 Temmuz 2018 14:40

MENDERES Caddesi üzerindeki Müceldili Konağı’nın duvarına uygulanan rölyef ile ilgili olarak bir açıklama yapan Heykel Sanatçısı Volkan Doğan, “Haberde bize haksızlık yapmışsınız. Yaptığımız çalışma çok beğenildi. Biz de zaten, bizden ne istendiyse onu yapmaya çalışmıştık” dedi.

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından, Müceldili Konağı’nın altındaki duvara uygulanan, Erzurum’un kurtuluş günlerini, Ermeni mezalimini ve cumhuriyete uzanan yolu anlatan rölyef çalışması, kullanılan malzemenin dayanıksız oluşundan dolayı, zaman içinde deforme oldu.

erzurumdanhaberler.com tarafından zaman zaman gündeme taşınan çirkinliğe, Büyükşehir Belediyesi son verdi. Doğan Sanat’a yaptırılan rölyef, çoğu insan tarafından “sıradan” bulundu.

ERZURUM’DA YAPIYORUZ

Yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğunu belirten Doğan Sanat’ın Sahibi Volkan Doğan, “Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bizden, mevcut çalışmaya benzer bir çalışma yapmamızı istediler. Tabi etik açıdan öyle bir çalışmayı bire bir kopya etmek hiç de doğru olmazdı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bizden ne istedilerse, istediklerine uygun bir çalışma yapmaya gayret gösterdik. Çalışmamız beğenildiği için de yerine monte edilmesi uygun bulundu. Ben, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu bir heykel sanatçısıyım. Aslen Şenkayalı’yım. Atölyem Dadaşkent’te. Eğitimini aldığımız sanat dalına uygun eserler ortaya koymaya çalışıyoruz. Amacımız Erzurum’da da heykel sanatına yönelik işlerin yapıldığını kanıtlamak. Bunun çabası içindeyiz. Yaptığımız birçok çalışma, başka şehirlerde sergileniyor” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.