Dolar 32,5681
Euro 34,7244
Altın 2.492,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

DOKTORDAN REÇETENİ AL, ILICA TERMAL OTEL’DE UCUZA KAL!

DOKTORDAN REÇETENİ AL, ILICA TERMAL OTEL’DE UCUZA KAL!
8 Aralık 2019 18:07 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2019 20:37

 

“BİRŞEYLER anlatmak değil, hasbihal etmek amacıyla sizleri davet ettik. Çok şeyler anlatmayacağım” diyerek söze giren Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, düzenlediği basın toplantısında son derece önemli bilgiler aktardı, “Belinde, dizinde, sırtında ağrısı olan hastalar doktordan reçete alsın bize gelsinler, tesislerimizden bedavaya yakın bir fiyattan yararlansınlar” dedi.

“Gazeteciler olarak Ilıca’ya gelmiyordunuz. Davet edelim, hem kaplıcada yıkanın, hem de geçtiğimiz günlerde gittiğiniz Pasinler ile de kıyaslayın” diyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, “Elbet şaka yapıyorum. Kimseyle yarış içinde değiliz. Bizim için hepsi bir bütün. Pasinler’i de, Palandöken’i de bütünün parçaları olarak görüyoruz” hatırlatması yaptı.

MERAK ETTİK, SORDUK

Termal turizm ile kış turizmini her platformda dile getirdiklerini kaydeden Başkan Orhan, Ilıca Termal Tesisleri’nin aynı zamanda “reçete oteli” olduğuna işaret etti. Ilıca’nın jeotermal kaynaklarının sözleşmeyle koruma altına alındığını belirten Başkan Orhan’a, toplantı sonrasında ayaküstü reçete otelinin ne anlama geldiğini sorduk.

J BELGELİ TEK TESİS 

Aziziye Belediyesi ile SGK Genel Müdürlüğü’nün karşılıklı sözleşme imzaladığını, kaplıca sularının da bu sözleşme ile ‘dokunmazlık zırhı’na büründüğünü bildiren Başkan Orhan, “SGK’dan ‘J Belgesi’ diye bir belge aldık. Bu belgeye Doğu’da sahip tek tesis biziz. Türkiye genelinde de sayıları fazla olmayan bu tesislerden, doktor reçetesi ile hastaların çok düşük bir ücretle yararlanmaları mümkün. Şöyle ki, doktor hastası için jeotermal bir kaplıcadan yararlanması için reçete yazıyor. Hasta o reçete ile bize geliyor. Kendisini tesislerimize alıyoruz. Otelde konaklama ücretimiz kişibaşı 125 TL. O hastaya diyelim 8 gün jeotermal tedavi uygun görülmüş. Hastamızdan bin lira yerine, reçeteli olduğu için, toplam bedelin yüzde 35’ini tahsil ediyoruz. Yani hasta, bin lira yerine 350 lira ödeyerek tesislerimizden yararlanıyor. Günlük ücret, kahvaltı dahil 43 liraya geliyor” dedi.

HEPSİ OKUMUŞ ÇOCUKLAR

Türkiye’nin dört bir yanındaki romatizmal hastalıklardan mustarip insanlara, “Reçeteye yazdırın Erzurum’ gelin. Suyumuzun kendine özgü kalitesi ve özel minareleri var. Tesislerimizin kalitesi de ortada. Ilıca, aynı zamanda huzurlu bir ilçe.Ilıca Jeotermal Tesisleri’nde ucuza hem tedavi olmak, hem de konforlu bir tatil yapmak mümkün” daveti gönderen Muhammet Cevdet Orhan, toplantıda “hepsi Erzurumlu ve üniversite mezunu” dediği yardımcılarını da tek tek tanıttı.

EN BÜYÜK İLÇE BİZİZ

Toplamda bin 702 kilometrekarelik arazisiyle Erzurum’un en büyük ilçesi konumunda olan Aziziye’yi üçe böldüklerini vurgulayan Başkan Orhan, şöyle devam etti:

“-İlçe olarak 69 köyümüz var. Köylerimizin üzde 80’inin altyapısını, yüzde 70’inin de köyiçi yollarını tamamladık. Ilıca’yı modern bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Eski binaların yıkımı yaptık. Yıkılması gereken bir sıra dükkan kaldı. Arkada 25 dönüm mesire alanımız, ışıl ışıl yanıyor. Dadaşkent’in nüfusu 12 bin arttı. Dadaşkent gelişmesine devam edecek. Hızlı nüfus artışı, yasm alanı olarak tercih edilmesinden kaynaklanıyor. O bölgemizde çok katlı bina yok. Vatandaş bu nedenle tercih ediyor. 2020 yılını atılım yılı olarak belirledik. Bütçemizde kesinti var. Ancak üstesinden gelmeye çalışıyor, katma değer üretmenin yollarını arıyoruz. Artık biz de belediye olarak kazanç getiren projeler yapmamız gereğini öğrendik. Sahip olduğumuz suyun sıcaklığı 39.7 derece. Suyu dışarıdan müdahalelerle 60 dereceye kadar ısıtacak,  bu suyla da jeotermal seracılık yapacağız. Yine belediye olarak güne enerjisi üretmek için çalışma başlattık. Dış kaynaklı bu projemiz bahar aylarında hayata geçecek.”

Belediye olarak yatırımcılara çağrı yaptıklarını, hatta özel görüşmeler gerçekleştirdiklerini, ancak şimdiye kadar hiçbir yatırımcıyı ikna etmeyi başaramadıklarını itiraf eden Başkan Orhan, “Suyu en az 10 yıl bedava verelim, arsadan hiç para almayalım. ‘Yeter ki, gelin, devlet teşvik de veriyor, yatırım yapın’ dedik, ama kimse gelmedi. Mevcut tesislerimiz özellikle yaz aylarında yetersiz kalıyor. Kimse yatırım yapmıyorsa, biz yapacağız. Tesislerimizi büyütecek, yeni havuzlar açacağız. Tesislerimiz bize kazandırıyor. Hiçbir şikayetimiz yok” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.