Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

DÖRTGÜLLÜ ÇEŞMESİ VATANDAŞIN “TAPULU” MÜLKÜYMÜŞ!

DÖRTGÜLLÜ ÇEŞMESİ VATANDAŞIN “TAPULU” MÜLKÜYMÜŞ!
14 Mart 2019 06:25

ÜZERİNDE kitabesi bulunan, başta Muratpaşa Mahallesi sakinleri olmak üzere, Erzurum’un yerli halkının 7’den 70’e bildiği, suyunu içtiği tarihi Dörtgüllü Çeşmesi’nin, “özel mülkiyet” olduğu belirtildi.

erzurumdanhaberler.com’un geçtiğimiz günlerde gündemine taşıdığı, “Dörtgüllü Çeşmesi yerinden taşınacak… Bu marifet kimin, siz ne yapmak istiyorsunuz?” haberi, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış, çok sayıda insan, çeşmenin taşınmaması gerektiğini ve yerinde restore edilmesinin çok daha doğru ve akılcı olacağını savunmuş, bu konda görüş belirtmişlerdi.

Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, habere “gecikmeli” açıklama yaptı, “Şehir dışındaydım, bu nedenle haberinize gereken açıklamayı zamanında yapamadım” dedi, ardından da “Marifet bizim değil. Dörtgüllü, inisiyatifimiz dışında olan bir çeşme. Çeşmeyi biz de taşımak istemiyoruz, istemeyiz de. Ancak o çeşme bir vatandaşın tapulu mülkü. Mülk sahibi taşıma niyetinde. Yer arayışı bunun için” diye konuştu.

Genel Müdür Ertek, Dörtgüllü Çeşmesi’nin ne zaman özel mülkiyete geçtiğini bilemediklerini, bu konuda kayıtlarda herhangi bir bilgiye rastlanılmadığını da kaydetti, “Dörtgüllü Çeşmesi daha önceleri de başka yerdeymiş de, sanki buraya nakledilmiş. Bu nedenle özel mülkiyet içinde kalmış” şeklinde görüş belirtti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.