Dolar 32,4960
Euro 34,9488
Altın 2.429,76
BİST 9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

DÜLGER: İSVEÇ HÜKÜMETİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

İSVEÇLİ IRKÇI VE FAŞİT POLİTİKACI RASMUS PALUDAN’IN KUR’AN-I KERİM’E YÖNELİK ÇİRKİN SALDIRISINI CHP ERZURUM İL BAŞKANI SUAT DÜLGER DE ARKADAŞLARI İLE BİRLİKTE LALAPAŞA CAMİİ BAHÇESİNDE PANKART AÇARAK KINADI.

DÜLGER: İSVEÇ HÜKÜMETİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ
26 Ocak 2023 20:38

TÜRKİYE‘nin Stockholm Büyükelçiliği önünde İsveçli Faşist politikacı Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısına CHP Erzurum İl Örgütü’nden tepki ve kınama geldi. Mübarek Regaip Kandili’ni de fırsat bilerek Lalapaşa Camii önünde hem kandil simidi ve hem de Kur’an-ı Kerim dağıtan CHP il Başkanı Suat Dülger yaptığı açıklama da olaylara seyirci kalan ve hiçbir müdahalede bulunmayan İsveç Hükümeti’ni şiddetle kınadıklarını söyledi.

VATANDAŞA KUR’AN DAĞITTI

Geçtiğimiz günlerde İsveç’te yaşanan ve neredeyse Türkiye’yi ayağı kaldıran Rasmus Paludan adındaki ırkçı ve faşist bir siyasetçinin Kur’an-ı Kerim’e yönelik olarak yapılan saygısızlığı lanetlemek ve protesto etmek amacıyla Lalapaşa Camii önünde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Suat Dülger, vatandaşlara hem kandil simidi ve hem de Kur’an-ı Kerim dağıttı.

GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kur’an-ı Kerim’e karşı yapılan hadsizliği, edepsizliği, alçakça saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediklerini belirten Başkan Dülger, sözde ifade özgürlüğü adı altında kutsal değerlerimize hakaret eden, hakaretin ötesinde saldıran, yetmiyormuş gibi, Müslümanları da hedef gösterenlerin gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını belirtti.

İSVEÇ HÜKÜMETİ’Nİ GÖREVE DAVET ETTİ

Bütün olayların, aydın geçinen Avrupa’nın sözde politikacılarının sergiledikleri çirkinliklerin, ırkçılık  ve İslam düşmanlığının Avrupa’da kaygı verici boyutlara ulaştığının bir göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Dülger, “Bizler nasıl ki bütün inançlara saygı gösteriyorsak, aynı saygının da gösterilmesini bekliyoruz. İsveç makamlarını, toplumsal barışı zedeleyen bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz” dedi.

KANDİL SİMİDİ DAĞITILDI

Yapılan açıklamadan sonra CHP’li yöneticiler, cami bahçesinde toplanan kalabalığa Regaip Kandili münasebetiyle kandil simidi ve Kur’an-ı Kerim dağıttılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.