Dolar 32,5704
Euro 34,9776
Altın 2.421,86
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

DÜNDE KALANLAR’DA NELER VAR NELER

DÜNDE KALANLAR’DA NELER VAR NELER
23 Nisan 2020 14:25 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2020 14:29

YAŞI elli ve daha üstünde olanların tanıyıp, hatırlayacağı bir isim olan döneminin Sümerbank Bölge Müdürü Ali İhsan Toraman’ın “Dünde Kalanlar” adı altında kaleme aldığı, Gece Yayınları tarafından piyasaya sürülen kitap, Erzurum’un, özellikle de doğup, büyüdüğü Tortum’un ve bugün adı bile çoktan unutulan Sümerbank’ın dününe ışık tutuyor.

Emekli olduktan sonra Ankara’ya yerleşen ve anılarını kaleme alacak zaman bulan Ali İhsan Toraman’ın, “sohbet tadında”ki kitabı, biri birinden ilginç anılarla dolu. Çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Tortum’u, Tortum’da yaşadıklarını, hayatında önemli yer tutan babasını, annesini, bakkal dükkanı açışlarının hikayesini, esnaf komşularını sürükleyici bir dille anlatan Ali İhsan Toraman’ın hayat hikayesi, bugünün gençlerine örnek olabilecek güzellikler içeriyor.

NASIL KONUŞUYORSAM, ÖYLE YAZDIM!

Kitabın başındaki sunum yazısında, “nasıl konuşuyorsam, bu kitabı da öyle yazdım” diyerek, yaşadıklarını samimi şekilde ifade edeceğinin ipuçlarını veren Ali İhsan Toraman, “Eseri kaleme alırken, yaşadıklarım ve gördüklerimde asla doğallıktan uzaklaşmadım. Nasıl konuşuyorsam, kitabı da öyle yazdım. Bu nedenle edebi hiçbir şey görmeyebilirsiniz. Kitabımın edebi gücü, samimiyetinde gizlidir. Okurken sanki sizinle bir arada otururken, aklıma gelen anılarımı, hatırladıklarımı anlatıyormuşum gibi düşünün, olur mu” diyor.

ARKA KAPAKTAKİ MESAJ

Henüz bir lisenin olmadığı Tortum’un 1950’li, 60’lı yıllarından itibaren başlayarak kaleme aldığı anılarında Ali İhsan Toraman, okurlarına azmin elinden birşeyin kurtulamayacağının mesajlarını veriyor. Mücadelelerle, yoksulluk içinde geçen yıllarını, sonrasında okumak için gösterdiği gayretleri, babası ile açtıkları ve iyi bir noktaya taşıdıkları bakkal dükkanını ve derken Sümerbank’ta işe başlayışını, basamakları nasıl birer birer tırmanarak bölge müdürlüğüne kadar yükselişini anlatan Ali İhsan Toraman, en güzel mesajı kitabının arka kapağında, “Sevdiklerinize yüreğinizde ne varsa hissettirin. Belki ne yarın olur, ne de yarın ‘o’ olur. Hayat, geç kalmayı hiç affetmez” diyerek veriyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.