Dolar 32,5771
Euro 34,7943
Altın 2.511,15
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NİYETİNE

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NİYETİNE
24 Mart 2022 20:35 | Son Güncellenme: 25 Mart 2022 06:41

ATATÜRK Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nde bu yıl eğitime başlayan 15 öğrencinin ilk dönem çalışmalarından seçilen eserlerin yer aldığı sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Salonu’nda açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadınlar çiçektir sözünden hareketle kadın ve çiçek adı altında açılması planlanan, ancak yoğun etkinlik trafiğinden dolayı açılışı ötelenen sergi, sonunda meraklılarına “merhaba” dedi.

Okula bu yıl başlayan ve yeni fırça tutan öğrencilerinin yaptığı çalışmalar arasından seçilen eserlerin sergide yer aldığını belirten El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Aydan Akkök, kısa zamanda alınan mesafenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Toplamda 15 öğrencinin ilk dönemde yaptıkları çalışmalardan 32’sini sergilenmeye layık bulduğunu, aynı sergide Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Fatmanur Çubukçu’nun da iki çalışmasının yer aldığını belirten Aydan Akkök, okul yönetiminin kendilerine gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti.

Serginin 26 Mart cumartesi akşamına kadar açık tutulacağını bildiren Öğretim Görevlisi Akkök, sergide çalışması bulunan öğrencilerine, okul idareci ve hocalarının ellerinden birer katılım belgesi takdim etti.

Yaptığı çalışmalar ve açtığı sergilerle her dönem adından sıkça bahsettiren Öğretim Görevlisi Aydan Akkök ve öğrencilerini Okul Müdürü Prof. Dr. Abdülkadir Kan ile Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ebru Bozkurt ve Doç. Dr. Mahir Murat Cengiz de yalnız bırakmadılar.

Üç gün önce doçent olan Bölüm Başkanı Serpil Yorgancı da, bölümünün öğrencileri ve öğretim görevlisi arkadaşlarını güzel günlerinde yalnız bırakmadı.

Açılış kurdelesinin ortaklaşa kesildiği, tefi ve seslendirdiği ilahileri ile bir öğrencinin renk kattığı sergiye bazı öğrencilerin aileleri de katıldı. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.