Dolar 32,5135
Euro 34,9476
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

DUVAR GAZETESİ İLK MANŞETİNİ ATTI: LALAPAŞA CAMİ’NİN KUTSAL EMANETLERİ NEREDE?

DUVAR GAZETESİ İLK MANŞETİNİ ATTI: LALAPAŞA CAMİ’NİN KUTSAL EMANETLERİ NEREDE?
4 Nisan 2019 07:33 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2019 09:00

ERZURUM‘un yayın hayatına yeni bir soluk ve farklılık getirmek amacıyla işbirliği ve güçbirliğine gitme kararı alan, oluşturdukları Duvar Gazetesi’yle de ilk yayınlarını gerçekleştiren Cem atmaca-Öztürk Akkök ikilisi, önemli bir konuyu gündeme taşıdı, “Lalapaşa Cami’nin kutsal emanetleri nerede?” diye sordular.

Başta Youtbe olmak üzere, Facebook ve sosyal medyanın diğer araçları üzerinden, yaptıkları yayınları “Erzurum Duvar Gazetesi” adıyla paylaşacaklarını belirten Öztürk Akkök, bir kültür ve medeniyet şehri olan Erzurum’un sosyal, kültürel ve sanatsal her meselesinde, Cem atmaca ile birlikte var olmaya çalışacaklarını kaydetti.

CAMİDE ÇOK SAYIDA ESKİ ESER VARDI

Erzurum Duvar Gazetesi’nin ilk programında, Cem Atmaca’nın işaret ettiği “Lalapaşa Cami gerçeği”ne derinlik kazandıran Öztürk Akkök, camide, restorasyon öncesinde fazla miktarda eski eser ve antika niteliğinde halı, saat ve şamdan gibi malzemeler bulunduğuna işaret etti.

Toplamda el yazması 99 adet Kur’an-ı Kerim, “paha biçilemeyen” en az 3 antika halı, yine 400 yıllık olduğu söylenen gösterişli bir çalarsaat’ın yanında değerli şamdanların bulunduğu Lalapaşa’da, bugün bu emanetlerin hiç birisini göremediklerini belirten Akkök, “Camide o günlerde görev yapmış emekli bir imam, bu malzemelerin bir tutanakla Vakıflar ve Diyanet görevlilerine teslim edildiğini bana anlattı. Gerek cami cemaati ve gerekse Erzurum halkı, bu kutsal emanetlerin akıbetini merak ediyor. Her biri paha biçilemez değerde olan o emanetlerin nerede olduğunu, en azından tutacağın altında imzası bulunan kişi veya kurum amirlerinin açıklaması gerekir. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu. erzhaber – Furkan AKKÖK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.