Dolar 32,5987
Euro 34,7452
Altın 2.497,10
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ELLERİ İLE PİŞİRDİ, HAFSA’YA KADAR GÖTÜRDÜLER

ELLERİ İLE PİŞİRDİ, HAFSA’YA KADAR GÖTÜRDÜLER
5 Mart 2018 11:51

AFRİN‘de yuvalanmış PKK-PYD güçlerini bertaraf etmek ve hainleri yuvalandıkları yerlerden temizlemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı harekat tüm hızıyla devam ederken, kahraman Mehmetçik için Oltulu kadınların elleriyle hazırladıkları keteler ve yüz kilo kadayıf dolması, Hatay’ın Hafsa İlçesi’ne götürülerek, İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildi.

Zeytindalı Harekatı’nın başlamasından sonra, sınıra yakın yerleşim birimlerindeki insanların bu avantajı kullanarak, hazırladıkla ıçeşitli yiyecekleri Mehmetçik’e ulaştırması, Oltulu kadınları harekete geçirdi.

“Onlar bizim evlatlarımız. Gönlümüz elbet onlarla beraber. Ama biz de yanlarında olmak istiyoruz” diyerek Afrin için fırına giren kadınlar, kendi elleriyle kete yaptılar.

Yaptıkları bin adet kete ile, hediye edilen 100 kilo kadayıf dolmasını, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli Ayhan Yarar başkanlığında bir kafileyle Hatay’ın Hafsa İlçesi’ne götüren kadınlar, çok istemelerine rağmen cephede savaşan mehmetçik ile buluşamadılar.

Hafsa’da kurban kesen, dualar eden Erzurum kafilesine, Rehanlılar sevgi gösterisinde bulundular.

Sınır ötesinden yapılabilecek herhangi bir saldırıya karşı, yoğun önlemlerin alındığı Reyhanlı’da, çoğu işyerinin kapalı olmasından doğan sıkıntıyı, halkın kendi evlerini dışarıdan gelen insanlara açarak telafi etmeye çalışması, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Reyhanlılar’ın gösterdiği ilgi ve yakınlığa teşekkür eden Kafile Başkanı Ayhan Yarar, “Oltulu kardeşlerimizin başlattığı gönül seferberliği, mutlu sonla noktalandı. Cumartesi öğlede yola çıkmıştık. Pazar sabahı Hafsa’da olduk. Kurbanımızı kestik. Dularamızı yaptık. Hediyelerimizi ilçe jandarmasına teslim ettik. Bizim gibi, yurdun farklı bölgelerinden gelen insanlar vardı. Ama içlerinde en kalabalık olanı bizlerdik. Görevimizi hakkıyla yerine getirmiş olmanın huzuru içinde geri döndük” dedi. Haber: Hacer İNCİ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.