Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

EMEKLİ SUBAYLAR RESİM SERGİSİ

EMEKLİ SUBAYLAR RESİM SERGİSİ
17 Ekim 2021 10:01

ÜYELERİNİN çoğu Kara Harp Okulu Resim ve Seramik Atölyesi’nde çalışmaya başlayan ve 80’li yıllarda mezun olarak yurdumuzun değişik bölgelerinde askerlik mesleğini yaparken sanattan da kopmayan, aralarında Erzurumlu Albay Sabri Topdağı’nın da bulunduğu arkadaş grubu, emekli olduktan sonra bir araya geldi ve sergi açma kararı aldılar.

Kara Harp Okulu yıllarında üsteğmen rütbesinde görev yapan, sonraki yıllarda tümgeneralliğe kadar yükselen Cihangir Akşit tarafından 1979 yılında kurulan Resim ve Seramik Atölyesi’nde sanata ilgi duyan öğrenciler ders dışı saatlerde çalışmaya başladı.

Cihangir Akşit, bir yandan öğrencilerine temel sanat ve atölye eğitimi verirken, diğer yandan da kimi zaman Ankara’da yaşayan resim ve seramik sanatçılarını davet ederek ya da usta sanatçıların açtığı sergileri atölye öğrencilerinin gezmelerini sağlayarak ufuklarını genişletmeye çalıştı.

Cihangir Akşit’in Harp Akademisi öğrenimi için okuldan ayrıldığı dönemde Yaşar Çallı gözetiminde çalışmalarına devam eden atölye öğrencileri, meslek hayatları boyunca sanattan kopmamaya çalıştılar.

Emekli olduktan sonra sanata daha çok zaman ayıran grup üyeleri, yıllar sonra yeniden biri birleriyle irtibat halinde sanat çalışmalarını devam ettirdi, sonuçta da Türk Resim Sanatında öncülük yapan Asker Ressamlar Kuşağının hatırasına sergiler açmaya karar verdiler.

Alınan karar sonucu ilk sergi 20 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Kadıköy’de NetaArt Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılıyor.

Sergide Ahmet Ögreten, Benan Küçükoğlu, Erhan Aydın, Erkin Yılmaz, Ersin Edizdoğan, Ersin Yaman, Gündoğdu Uğraş, Halil Öztunç, Haluk Aydemir, İkrami Özturan, Kayhan Aybatlı, Necdet Şen, Nil Yanılmaz, Özer Ünsal, Rüstem Ersöz, Sabri Topdağı ve Selahattin Sosay’ın eserleri sanatseverlerle buluşacak.
Sergi günlerinde asker ressamlar canlı performans etkinliği de düzenleyecek. 20 Ekim’de İstanbul Kadıköy’de NetaArt Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak sergi 30 Ekim’e kadar gezilebilecek. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.