Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

EN İYİSİ Mİ YIKALIM, YERİNE BİNA YAPALIM!

EN İYİSİ Mİ YIKALIM, YERİNE BİNA YAPALIM!
28 Haziran 2017 09:02

ÇİFTE Minareli Medrese, sadece Erzurum’un “simge” bir eseri değil, aynı zamanda Türk-İslam Mimarısı’nın “en seçkin” örneklerinden birisidir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan bu muhteşem eser, aynı kurum tarafından restore ettirilmiş ve tarihi mekanın kapıları ziyaretçilerine 5 yıl boyunca bu nedenle kapalı tutulmuştu.

YAZDIK, İLGİLENDİLER

Geçtiğimiz yıl zorlamayla ziyarete açılan Çifte Minareli Medrese, bu kez aydınlatma sistemi olmasına rağmen “karanlığa mahkum” edilmiş, bu ayıp da erzurumdanhaberler.com’un ısrarlı yayınları ve Vali Seyfettin Azizoğlu’nun özel talimatıyla giderilmişti.

Gerek bayram tatili ve gerekse yaz mevsimi nedeniyle her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği Çifte Minareli Medrese’nin bugüne kadar çevre düzeninin yapılmaması, gelen ziyaretçilerin oturup soluklanabilecekleri bir bankın bile bulunmaması, hemen herkes tarafından ciddi anlamda eleştiriliyor.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da onaylanan çevre düzenlemesi ve peyzaj projesine bir an önce başlanmasını isteyen ve bekleyen vatandaşlar, “Böylesi önemli bir eserin çevre düzenlemesi neden yapılmaz, anlamış değiliz. İnsanlar binlerce kilometre öteden bu tarihi mekanları gezmeye, görmeye geliyor. onlara bir bardak çay bile içiremiyoruz. Ecdat yadigarı bu yapıların ihmali hepimizi fazlasıyla üzüyor. Şehrin tüm yetkililerini göreve çağırıyor, bu yapılara ve memlekete sahip çıkmaya davet ediyoruz. Eğer olmayacaksa, en iyisi yıkalım bu eserleri. Yerlerine çok güzel apartmanlar yapılabilir” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.