Dolar 32,4103
Euro 34,8419
Altın 2.479,71
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

NE YAPTIĞIMIZIN FARKINDA MIYIZ?

NE YAPTIĞIMIZIN FARKINDA MIYIZ?
3 Aralık 2019 20:45 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2019 20:49

ATATÜRK Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nde görev yapan, işi gereği fotoğraf makinesini elinden düşürmeyen Öğretim Görevlisi Ayşe Özdemir, toplumun önemli bir bölümünü oluşturan engelli insanlarımıza ciddi anlamda sorun ve sıkıntı yaşatan, hemen hepimizin dikkatinden kaçan, önemsemediği, yanından vurup, geçtiği olumsuzlukları görüntüledi, görüntülemekle kalmadı, 3 Aralık Engelliler Günü’nde açtığı fotoğraf sergisinde sergileyerek yüzümüzü kızarttı.

BİRLİKTE AÇILIŞ

Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Merkezi tarafından, 3 aralık engelliler Günü’ne özel olarak hazırlanan Ayşe Özdemir imzalı fotoğraf sergisi, 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Toplumsal Duyarlılık Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü’nün koordine ettiği serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fuat Gündoğdu ile Prof. Dr. Nihat Yatkın’ın yanındaTürkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe birlikte yaptılar.

AYŞE FARK ETTİRDİ

Engelli insanlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla düşünülerek yapılan, ancak deforme olan, kırılan, dökülen, dolayısıyla kullanılamaz hale gelen olumsuzlukları farklı zamanlarda görüntüleyen Ayşe Özdemir, çektiği fotoğrafları, “fark etmek elimizde, farkında mısınız?” adı altında sergiledi. 40 kadar fotoğrafın yer aldığı sergide yer alan çalışmalar, gören herkesi mahcup ederken, “yollara döşenen sarı çizgi ya da kabartma taşlar dekor değil” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Serginin açılışını Prof. Dr. Nihat Yatkın ile birlikte yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, açtığı sergi ile farkında olmamız gereken konuları farketmemizi sağlayan Ayşe Özdemir ile Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü’ye teşekkür etti.

SÜRPRİZ YAPTI

Serginin açılışına katılan Palandöken Otizm Derneği Başkanı Nazan Yaşarbaş, otizmli çocukların yaptığı ve beraberinde getirdiği resimleri, panolara asarak farkındalık oluşturdu. Yaşarbaş, resimlerin panolara asılmasına izin veren Ayşe Özdemir ve Zeynep Karaman Özlü’ye teşekkür etti.

Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler, öğleden sonra da Curling Salonu’nda devam etti.

AMAÇ ENGELLİLERİ SPORLA TANIŞTIRMAK

Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Engelli Birim Komisyon Üyesi de olan Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü, buradaki konuşmasında, işitme engelli öğrencilerin sporla tanışmaları için böyle bir etkinlik yapmayı planladıklarını söyledi.

KEYİFLİ BİR GÜN YAŞADILAR

Kimi öğrencinin curling ile daha önceden tanıştığını hatırlatan Doç. Dr. Özlü, “Çok başarılı öğrencilerimiz var. Kimileri curlingi başarıyla oynuyor. Kendilerine her türlü desteği vererek yeteneklerini geliştirmeyi sağlayacağız. Onların spor yapması, diğer engelli insanlarımıza da cesaret verecek. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle de olsa burada bir araya geldik. Hava soğuk, salon soğuk ama ortam çok sıcak ve keyifli. Öğrencilerin yüzündeki sevinç ve ve duydukları mutluluk içimizi ısıtmaya yetti” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.