Dolar 32,3269
Euro 35,0739
Altın 2.300,06
BİST 8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERDOĞAN: DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN!

ERDOĞAN: DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN!
26 Mayıs 2018 16:20

ERKEN genel seçimlerin ilk mitingini Erzurum’da, coşkulu bir kalabalığa karşı yapan Cumhurbaşkanı ve Ak parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bize karşı bu defa da ekonomik savaş ilan ettiler” dedi ve vatandaştan dedikodulara itibar etmemelerini istedi.

Ramazan olmasına rağmen, sabahın erken saatlerinden itibaren İstasyon Meydanı’na akın eden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle dolar kurunda yaşanan artışa işaret etti ve “”Finans piyasalarında kur üzerinde oynanan oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Milletimden ricam dedikodulara itibar etmeyelim. Paraları dolara, avroya yatırmasınlar. Kısa zamanda kur balonunu söndüreceğiz” dedi.

Seçim kampanyasının hangi ilden başlatılması yolunda fikrinin sorulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kampanyaya nereden başlayalım dediler, bundan önce olduğu gibi, kongremizi nasıl ki Erzurum Kongresi ile taçlandırdıysak, yine Erzurum’la taçlandıralım dedim” hatırlatması yaptığı konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü:

BURDAN ÖYLE BİR SES VERİN Kİ, HER TARAFTA YANKILANSIN

“- 24 Haziran’a yeni yönetim sistemimizle güzel bir başlangıç yapmaya hazırlanıyoruz. Erzurum buradan öyle bir ses verin ki Anadolunun dört bir yanından duyulsun. Hatta öyle bir ses verin ki dünyanın dört bir yanında bize dost olan yürekleri ferahlatsın. Bosna Hersek size yetti. Şimdi de Erzurum’dayız. Dadaşlar size yeter. Şimdi buradan hep beraber seslenelim vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti. Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar. İnşallah sizlerin desteğiyle irade erdem ve cesaretle Türkiye şahlanacak. Hiç endişeniz olmasın.

ERZURUM BİZİM GİRİŞ KAPIMIZDIR

Kardeşlerim Erzurum bizim Anadolu’da güzel başlangıcımızın anahtarıdır giriş kapısıdır. Milli mücadele döneminde Erzurum’dan başlayan yolculuğumuz İzmir’de düşmanı denize dökene kadar sürmüştür. Yine Erzurum’dan yola çıkalım istedik. Erzurum kurucu şehir olması hasabiyle saldırılara işgale maruz kalmıştır. Evvela bundan 140 ve 190 yıl önce iki kez işgal bu acıyı yaşan Erzurum bir asır öncede Sarıkamış faciasının ardından bir kez daha sarsılmıştır. Erzurum her seferinde özgürlüğü kavuşmasını bilmiş yeniden ayağa kalkmıştır. Ermeni çetelerini temizleyen Kazım Karabekir Paşa’nın sağladığı huzur sükun hala devam ediyor.

DADAŞ’IN OLDUĞU YERDE HİÇ TERÖRİST OLABİLİR Mİ

Dadaşın olduğu yerde hiç terörist olabilir mi? 24 Haziran öncesi buna çok dikkat edelim burada dört dörtlük bir gayretle inşallah altıda altı yapmaya hazır mıyız? Durmak yol yola devam. Güvenlik güçlerimizle teröristlere dağları ovaları dar ediyoruz. İnlerine girdik. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Bu milletin huzurunu kaçırdılar. Afrin’de etkisiz hale getirilen 4 bin 475. Kuzey Irakta 414, yurt içinde 398. onlar kaçıyor. Sonuna kadar kovalayacağız.”

Konuşmasında muhaliflerini, özellikle de Muharrem İnce’yi isim vermeden eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Bir tanesi diyor ki, ben araba maraba üretmem. Benim için de diyor ki 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Almanya’da bir otomobil fabrikasını gezmiş. Sadece bizim otomotiv ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor, belli. Dikili ağaçları yok.

YAPTIĞINIZ HİÇBİR ŞEY YOK

Öbürü de kalmış diyor ki ben Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım. Öbürü kalkmış diyor ki ben şu yatırımı yaptırmayacağım. Sizin zaten bu ülkede yaptınız bir şey yok ki. Siz zaten 24 Haziran’da benim aziz milletim kime yürü diyeceğini biliyor. Kim yatırım yapacak onu da biliyor. Dolayısıyla yatırım yatırım yapmadan istihdam olur mu? Yatırım olmadan muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak olur mu?

BUNLAR HANGİ YÜZLE KARŞINIZA ÇIKIYORLAR

Bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar. Onlar isteseler istemeseler biz eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, adımları attık mı. Ulaşımda adımları attık mı, enerjide attık mı? 16 yıl önce Erzurum’da böyle bir modern hava limanı var mıydı? Kim yaptı? Biz yaptık. Bunlara kalsa olmaz. Cebinde para var mı göster diyor. Önce kendi cebine bak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.