Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

ERDOĞAN KAZANDI VATANDAŞ BAYRAM ETTİ

ERDOĞAN KAZANDI VATANDAŞ BAYRAM ETTİ
29 Mayıs 2023 02:21 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2023 10:37

ADALET ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni kazanması, kendisine büyük destek veren Erzurum’da coşkuyla kutlandı.

14 Mayıs’ta yapılan ve adaylardan hiç kimsenin yeterli oyu alamadığı için ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi, tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da sakin bir havada geçti. Sandıkların açılmasından sonra tüm dikkatler ekranlara çevrildi ve belli bir süre at başı giden sonuçları vatandaşlar heyecanla takip etmeye başladı.

Rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’unun belli bir süre gerisine düşen Recep Tayyip Erdoğan’ın önce rakibini yakalayıp, ardından gerilerde bırakarak ipi göğüslemesi, kendisine gönül vermiş milyonlara bayram sevinci yaşattı.

HELAL OLSUN DEDİRTTİ

Milletvekili adayı olmak için görevinden istifa eden, daha sonra da aday gösterilen ve seçilen Mehmet Emin Öz’den boşalan Ak Parti Erzurum İl Başkanlığı görevine en kritik günlerde atanan Av. İbrahim Küçükoğlu ve yönetiminin büyük başarı gösterdiği hem milletvekilliği ve hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nı oluşturan rakiplerine açık ara fark atması, çoğu insana “siyaset böyle yapılır, başarı böyle yakalanır, helal olsun” dedirtti.

BAYRAM YERİNE DÖNDÜ

Resmi olmayan kesin sonuçların ortaya çıkması ve Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi kazandığının belli olmasından sonra, Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan binlerce insan, halaylar çekerek, sloganlar atarak sevgi gösterisinde bulundu.

HERKES BALKONDA BULUŞTU

Her seçim zaferi sonrası Erzurum’da da klasik hale gelen balkon konuşmaları, vatandaşların sevgi gösterileri arasında gerçekleşti.

Yeniden seçilen milletvekili seçilen Selami Altınok ile yeni vekil olan Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Fırat’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın katıldığı kutlamalarda Cumhur İttifakı’nın bileşenlerini oluşturan partilerin il başkanları da hazır bulundu ve yaşanan coşkuya ortak oldular. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.