Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C

ERİHDER DÜNÜ BUGÜNE TAŞIYOR

ERİHDER yönetimi, bu defa da geçmişten geleceğe irfan yolculuğu yapmak üzere yola koyuldu. Üç yıl kadar önce İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne bir proje sunduklarını hatırlatan ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, sundukları projenin kabul edildiğini bildirdi.

ERİHDER DÜNÜ BUGÜNE TAŞIYOR
28 Şubat 2022 11:19 | Son Güncellenme: 28 Şubat 2022 11:21

KISA adı ERİHDER olan Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, hazırladıkları “Geçmişten Geleceğe İrfan Yolculuğu” projesi ile Erzurum’un sosyal, kültür ve ilim hayatına yön vermiş tarihi şahsiyetleri gün ışığına çıkartıyor.

Yaptıkları kültürel çalışma ve hizmetler ile zaman zaman gündeme gelen ERİHDER yönetimi, bu defa da geçmişten geleceğe irfan yolculuğu yapmak üzere yola koyuldu. Yaklaşık üç yıl kadar önce İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne bir proje sunduklarını, sundukları projenin de kabul edildiğini belirten ERİHDER Başkanı Nuri Toparlak, Müceldili Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili bilgi aktardı.

Üzerinde yoğunlaştıkları Erzurum’un Manevi Şahsiyetleri ile ilgili çalışmaları sergi aşamasına getirdiklerini belirten Başkan Toparlak, yarın (01 Mart 2022 Salı) Yakutiye Medresesi’nde 244 şahsiyete yönelik biyografi tablolarını halkın beğenisine sunacaklarını kaydetti.

Tezhip sanatından örnekler sunularak hazırlanan tabloların dışında Erzurum’un tarihi camileri, köprüleri, tabyaları ve tarihi yapıları ile ilgili bilgi ve fotoğrafların yer aldığı dergi ve broşür de bastırdıklarını belirten Başkan Toparlak, “Sadece Erzurum’da değil, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ve İstanbul’da da sergiler açacaktık. Ancak pandemi nedeniyle Ankara’da açmayı planladığımız sergi ileri bir tarihe ertelendi. Ama İstanbul’da 11-12 Mart tarihleri arasında Eyüp Sultan Camii Bahçesi’nde, 13 Mart’ta da Maltepe Sahili’nde açılacak Erzurum Tanıtım Günleri’nde sergimizi açacağız. amacımız şehrimizin değerlerini elimizden geldiği ölçüde insanlarımıza tanıtmak” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.